promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ennyit hízott egy átlag magyar a karantén alatt - erre a számra tuti, hogy nem gondoltál
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Mozgásszegény életmód, karantén, hízás. Nem a legjobb hozzávalók az egészséges életmódhoz.

A Budapesti Mozgásszervi Magánrendelő és a Salgótarjáni Mozgásszervi Magánrendelő által készített felmérés szerint egy átlag magyar a karantén alatt 2-5 kilogrammot hízott, miközben az életmódváltás következtében egyre többen küzdenek mozgászervi panaszokkal. A felmérés eredményeit az Index adta közre.

A kutatás nem volt reprezentatív, 834 online kérdőív kitöltése után született az eredmény, amit nyilvánosságra hoztak a megánrendelők.

Érdekesség, hogy a megkérdezettek 38 százaléka úgy nyilatkozott, hogy többet nassoltak a járvány alatt, és minden tizedik kitöltő azt mondta, hogy több alkoholt is fogyaszottak az elmúlt időszakban.

A megkérdezettek esetében minden harmadik azt felelte, hogy nőtt a súlya, sőt, még a kilókra is rákérdezett a kérdőív. 25 százalék úgy nyilatkozott, hogy 2-5 kilogrammot hízott, 13 százalék viszont már ennél nagyobb hízásról, 6-9 kilogramm súlyfeleslegről számolt be.

A vizsgálat mélyebbre is ment, így megtudta a megkérdezettektől azt is, hogy 43 százalékuk kevesebbet mozog, mint a járvány előtt, ennek pedig kihatásai vannak egyéb tevékenységekre is, így többek között kiderült az is, hogy 82 százalékuk rosszabbul alszik most, mint a korlátozások bevezetése előtt.

(via Index)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás