promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Érdemes tudni: hétfőtől ismét változik a budapesti tömegközlekedés
Borítókép:  Profimedia
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A Budapesti Közlekedési Központ nemrég tette közzé a hírt a honlapján, hogy a járványügyi intézkedésekhez igazodva hétfőtől ismét változtatnak a menetrenden. 

Alig több mint egy hónapja volt, hogy a BKK a koronavírus-járvány harmadik hulláma miatt úgy döntött, tanszüneti menetrendre váltva át megritkítja járatait Budapesten. Körülbelül egy hónappal később a fővárosi járművezetők védelme érdekében újabb szigorításokat vezettek be, minek értelmében elrendelték, hogy átmenetileg nem nyitják ki az első ajtót az autóbuszokon és a trolibuszokon, a járművek első részét pedig kordonnal zárták le.

A BKK azonban úgy döntött, ismét változtat a menetrenden, így

április 12-től, hétfőtől gyakrabban indulnak a járatok este 8 óra után is.

A járatok sűrítése nyilvánvalóan kapcsolatban áll azzal az április 6-án megjelent kormányrendelettel, amelynek köszönhetően április 7-én, szerdán az üzletek újra kinyithattak, a kijárási tilalom pedig este 8 óráról este 10 órára tolódott. 

„Ehhez kapcsolódva április 12-től a BKK járatai is gyakoribb követéssel közlekednek az esti órákban. A jelenlegi tanszüneti menetrendet előreláthatóan április 19-én – az iskolák és az óvodák nyitásával összhangban – tanítási időszakban érvényes menetrend váltja fel, a BKK egyúttal fenntartja a korábban bevezetett csúcsidőszaki járatsűrítéseket is.” 

– áll a BKK mai közleményében.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás