Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Egy magyar vírusmutáns is kialakulhat?

Egy magyar vírusmutáns is kialakulhat?

Helyi Hírek

Egy magyar vírusmutáns is kialakulhat?

Helyi Hírek

Promotions 12:52

A Dél-pesti Centrumkórház főorvosa, Szlávik János elárulta, mivel a koronavírus folyamatosan változik ezért elképzelhető, hogy egy magyar vírusmutáns is kialakul.

A koronavírus van egy olyan tulajdonsága, hogy folyamatosan változik, próbál „megszökni" a védőoltás fogságából. Ennek köszönhető az, hogy létrejöttek az új típusú koronavírusnak különböző variánsa, mint a brit a dél-afrikai vagy épp a brazil, és az sem kizárt, hogy  egy magyar vírusmutáns is kialakul. Erről a Dél-pesti Centrumkórház főorvosa, Szlávik János beszélt a TV2 Mokka című műsorában.

A vírus viselkedése, s ebből adódó következmények miatt újabb védőoltásokra lesz szükség, de ezen – mint azt Szlávik elárulta –, már dolgoznak a különböző gyógyszeripari óriáscégek. A szakember azt is elárulta, hogy véleménye szerint a dél-afrikai és a brazil mutánsok a legveszélyesebbek.

A műsorban szó esett arról, hogy a várandós anyáknak is be kell oltatniuk magukat. Korábban úgy gondolták a szakemberek, hogy a koronavírus nem hat ki a terhességre, de a legújabb vizsgálatok már kimutatják, hogy akár 

súlyosabb tüdőgyulladást tud okozni, mint a hasonló korú, nem terhes nőknél.

Borítókép: ZOLTAN BALOGH / POOL / MTI / AFP