Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Mutatjuk, hogyan tervezi a kormány feloldani a korlátozásokat!

Mutatjuk, hogyan tervezi a kormány feloldani a korlátozásokat!

Helyi Hírek

Mutatjuk, hogyan tervezi a kormány feloldani a korlátozásokat!

Helyi Hírek

Promotions 12:52

A Miniszterelnökséget vezető miniszter, Gulyás Gergely a kormányinfón elárulta, a kormány óvatos nyitást tervez, két ütemben. De arról is szó esett, hogy a nyájimmunitás eléréséhez minimum 3,5 millió embert kell beoltani.

Egyre közelebb vagyunk ahhoz, hogy szépen, lassan, biztosan, de a kormány lazítson a szabályokon, és, ha fokozatosan is, de újrainduljon az élet. A Miniszterelnökséget vezető miniszter, Gulyás Gergely elárulta, mit tervez a kormány.

„Fontos, hogy óvatos, szakaszos nyitás legyen. Két ütemben, március elejétől és április elejétől részleges nyitásra kerülhet sor"

– mondta Gulyás, aki azzal indokolt, hogy mivel Magyarországnak szerződése van Oroszországgal és Kínával, így a következő időszakban gyorsabb lesz az oltás, mint Európában.

A már korábban említett nemzeti konzultációval kapcsolatban Gulyás elmondta, a kormány nemcsak a szakemberek, de a magyar emberek véleményére is kíváncsi. A konzultáció online lesz, és február 15-én kezdődik.

„Ha a február közepén lebonyolítjuk a konzultációt, akkor döntések születhetnek március elsejével, április elsejével, vagy harmadikával, ami a húsvét. Akkor már biztosan szabadabb életünk lehet, mint a mostani, ha addig fegyelmezetten tartjuk a szabályokat"

– ezt már Orbán Viktor mondta február 5-én, a Kossuth Rádió pénteki „Jó reggelt, Magyarország" c. műsorában.

Az oltási terv a következőképp folytatódik: először a legveszélyeztetettebbek és legidősebbek jönnek, őket követik a 60 éven aluliak. Arról is szó esett, hogy a nyájimmunitás eléréséhez minimum 3,5 millió embert kell beoltani.

Borítókép: MTI/Koszticsák Szilárd