promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A magyarok oltásellenesek vagy sem? Itt egy friss felmérés!
Borítókép:  KAREN DUCEY / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / GETTY IMAGES VIA AFP
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A Központi Statisztikai Hivatal hétről-hétre vizsgálja a magyar társadalom oltási hajlandóságát. Mutatjuk a legfrissebb eredményt!

Az biztos, hogy a koronavírus ellen oltás kapcsán több összeesküvés elmélet látott napvilágot. Az egyik ezek közül az az elmélet, miszerint a koronavírus elleni vakcinába mikrochip kerül oltóanyag helyett, hogy az ember lenyomozható legyen.

A kérdés az, van-e például ennek hatása a magyar társadalom oltási hajlandóságára? Egyáltalán hogyan állunk a kérdéshez? A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) hétről-hétre vizsgálja a COVID-19 oltás témakörét, a legfrissebb felmérésből a következők derülnek ki:

  • az oltási hajlandóság fokozatosan emelkedik. A javulásában a tájékoztatás erősödése és a vakcina tényleges megérkezése is szerepet játszhat. „A válaszadók kevesebb, mint 29 százaléka volt elutasító az oltással kapcsolatban, szemben az első héten mért 36 százalélkal";
  • magas a bizonytalanok aránya;
  • az oltáshoz való hozzáállást leginkább a vakcina biztonságosságáról alkotott kép befolyásolja;
  • a megkérdezettek fele nem veszi figyelembe az oltásellenes, oltásszkeptikus csoportok véleményét;

Ami ezen kívül még érdekes, s említésre méltó, hogy:

„a 64 év felettiek és a felsőfokú végzettségűek tervezik leginkább, hogy beoltatják magukat. A munkanélküliek, a fiatalok és az alacsonyabb végzettségűek a legelutasítóbbak."

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás