Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Tényleg chip van a vakcinákban? Itt a válasz!

Tényleg chip van a vakcinákban? Itt a válasz!

Tech & Tudomány

Tényleg chip van a vakcinákban? Itt a válasz!

Tech & Tudomány

Promotions 11:31

Az összeesküvés-elmélet kedvelők szerint a koronavírus elleni vakcinába mikrochip kerül oltóanyag helyett, sőt, erre még bizonyítékuk van. A gond az, hogy a hivatkozott kapcsolási rajznak semmi köze a vakcinánoz.

A koronavírus-járvány megjelenése számtalan összeesküvés-elméletet hozott magával. És „természetesen" a fertőzés elleni védőoltással kapcsolatban is bőven akadnak kételyek, különféle érdekes elméletek. Egyes konteóhívők szerint a vakcinába mikrochip kerül oltóanyag helyett, hogy az emberek lenyomozhatók legyenek. Ennek bizonyításaképp egy olyan rajz kering az interneten, amely a mikrochip kapcsolási ábráját mutatja be.

A helyzet azonban az – ahogy arra a hvg.huMashable-ra hivatkozva rámutat –, hogy a „bizonyítéknak", azaz a kapcsolási rajznak semmi köze a vakcinánoz. De hogy akkor pontosan miről van szó?

Nos,  egy Boss Metal Zone típusú gitárpedál kapcsolási rajzáról, amit vélhetően valaki a kétkedők beugratására készített.

Az ábrán még látható is a hangerőt jelentő „volume”, és a basszust jelentő „bass" felirat. De hát ez sokaknak nem tűnt fel...

Borítókép: IDRISS BIGOU-GILLES / HANS LUCAS / HANS LUCAS VIA AFP