promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Idén zárt kapus lesz a Nemzeti Vágta a Hősök terén
Borítókép:  Nemzeti Vágta
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Idén a Nemzeti Vágta is rendhagyó lesz, a versenyt a járványhelyzet miatt a szervezők közönség nélkül rendezik meg a hétvégén a Hősök terén. Az eseményről ugyanakkor nem maradnak le a lovassportok iránt érdeklődők, a Duna Televízió élő közvetítésben számol be a futamokról.

A koronavírus miatt idén rendhagyó lesz a Nemzeti Vágta. Az esemény ezúttal nem terjed ki az egész Andrássy útra, és a Hősök terén tartandó futamok is zárt kapusak lesznek. Az érdeklődők csakis a Duna Televízió közvetítéséből láthatják a versenyt.

Ladányi Kovács Zoltán, a Lovasshow Kft. ügyvezető igazgatója az M1-en beszélt arról, hogy idén 72 lovas fogja összemérni az erejét a Hősök terén.

„A sok esélyes miatt nagyon izgalmasnak ígérkezik a verseny. Tizenkét olyan lovas van, aki bejuthat a középfutamokba, és mindössze csak öt mehet közülük a döntőbe. Az eseményen lovas magasugrató országos rekordkísérlet is lesz. Ezenkívül lesz kocsitoló verseny is és fogatvágta, amelyen különleges régi szkíta harci szekeret mintázó kocsik indulnak”

– ismertette a programot Ladányi Kovács Zoltán.

Hozzátette: a Nemzeti Vágtán, amellyel a szervezők gróf Andrássy Gyula előtt tisztelegnek, idén is megrendezik a nagy népszerűségnek örvendő Kishuszár Vágtát, valamint a nemzetközi futam sem maradhat el, amelyet ezúttal Magyarországon élő külföldi lovasok részvételével rendeznek meg. A mezőnyben többek között Mexikó és India képviselője is rajthoz áll.

A kétnapos eseményt a www.mediaklikk.hu oldalon követhetik a nézők, ezenkívül a Duna televízió vasárnap 15:00-17:30-ig 2,5 órás élő közvetítésben számol be a döntőkről.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás