Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Koronavírus: külföldiek nem jöhetnek az országba, de vannak kivételek

Koronavírus: külföldiek nem jöhetnek az országba, de vannak kivételek

Helyi Hírek

Koronavírus: külföldiek nem jöhetnek az országba, de vannak kivételek

Helyi Hírek

TK 10:40

Külföldiek szeptember 1-jétől nem jöhetnek Magyarországra a koronavírus-járvány miatt, de – ahogy tavasszal – most is vannak kivételek – mondta a kormányszóvivő hétfő reggel a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Szentkirályi Alexandra elmondta, a kivételek közé tartozik, ha egy anyavállalat és egy leányvállalat között üzleti célú utazás történik vagy valaki a határtól számítva 30 kilométeren belül ingázik.

A tranzitforgalom, a katonai konvoj és a humanitárius célú utazás is kivételt képez

– fűzte hozzá.

A szóvivő kitért arra is: mivel a visszajelzések alapján sokan nem tartják be az alapvető járványügyi intézkedéseket, számítani lehet arra, hogy a jövőben a hatóságok jóval nagyobb figyelmet fordítanak például a maszkhasználat betartatására az előírt helyeken – írja összefoglalójában a távirati iroda.

Eközben meghalt egy 68 éves beteg és újabb 178 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést

– közölte a koronavirus.gov.hu.

A kormányzati portálon azt írták: a 178 új beteggel 6139-re nőtt a Magyarországon eddig azonosított fertőzöttek száma, az elhunytak száma pedig 615. Az aktív fertőzöttek száma 1763, 3761-en pedig már meggyógyultak.

Az aktív fertőzöttek 42 százaléka, az elhunytak 60 százaléka, a gyógyultak 42 százaléka budapesti. Kórházban 103 koronavírusos beteget ápolnak, közülük heten vannak lélegeztetőgépen. Hatósági házi karanténban 8982-en vannak, és 428 150 mintavétel történt.

Kiemelték: az új fertőzések adatai is figyelmeztetnek, hogy a járvány nem ért véget, az aktív fertőzöttek száma ismét emelkedik, ezért nagyon fontos továbbra is a fegyelmezettség, a beutazási korlátozások és az általános higiénés szabályok betartása.

„Továbbra is kerüljük azokat a helyeket, ahol zárt térben sokan vannak, lehetőleg tartsuk a szociális távolságot, gyakran és alaposan mossunk kezet, a maszkot viseljük az üzletekben és a tömegközlekedési eszközökön. Az együtt szórakozó fiatalokat kérjük, hogy ne igyanak közös üvegből, és ők is tartsák az általános óvintézkedéseket”

– írták.

Hozzátették: akinél külföldi tartózkodás vagy egyéb ok miatt hatósági házi karantént rendeltek el, szigorúan tartsa is be. Akinek tünetei vannak, ne menjen közösségbe, baráti, családi és egyéb találkozókra, hanem maradjon otthon és telefonon értesítse háziorvosát:

„Ha mindezeket betartjuk, akkor el tudjuk kerülni a fertőzés továbbterjedését és a további korlátozó intézkedések bevezetését”.

Borítókép: Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Karmelita kolostorban 2020. augusztus 19-én. Forrás: MTI/Balogh Zoltán.