promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Elmarad az augusztus 20-i tűzijáték és a Szent István-napi rendezvény
Borítókép:  NLC
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón bejelentette, hogy milyen további döntéseket hozott a Magyar Kormány a koronavírus-járvány elleni védekezésben.

Gulyás Gergely korábban bejelentette, hogy az Operatív Törzs javaslatára a kormány a határellenőrzés korlátozásáról döntött, mert a környező országokban folytatódott a fertőzöttek számának növekedése. Ez az intézkedés július 15-én, szerdán éjfélkor érvénybe lépett.

A miniszter a csütörtöki Kormányinfón kihirdette a kormány újabb döntését, melynek értelmében a Szent István-napra tervezett rendezvények, beleértve a tűzijátékot is, elmaradnak. A miniszter hozzátette, ha lehet, akkor később megtartják ezeket az ünnepségeket, de idén nagy valószínűséggel teljes egészében elmaradnak.

Továbbra sem engedélyezett az 500 fő feletti, zenés- táncos rendezvények megtartása, de ezen tilalom feloldását július 29-én fogják megvitatni.

A miniszter tájékoztatása szerint, amennyiben a jelenlegi helyzet augusztus 15-e után is fennmarad, úgy bevezetnek egy támogatási rendszert, amivel a könnyűzenei élet résztvevőit fogják támogatni.

Gulyás Gergely sajtótájékoztatóját alább nézhetitek meg teljes egészében.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás