promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Koronavírus: újabb intézkedésről döntött a kormány – részletek
Borítókép:  Portfolio
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter vasárnap tájékoztatást adott a kormány döntéseiről a koronavírus-járvány terjedésének megelőzésére.

Az Operatív Törzs javaslatára a kormány a határellenőrzés korlátozásáról döntött, mert a környező országokban folytatódott a fertőzöttek számának növekedése. Bár Magyarországon egyre kevesebb az aktív fertőzött, a friss intézkedések azt a célt szolgálják, hogy ez így maradjon. Hazai korlátozó intézkedések nem lesznek - jelentette be a vasárnapi sajtótájékoztatón Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Az új intézkedés során három kategóriába, vörös, sárga, illetve zöld kategóriába fogják sorolni az államokat, és külön kategóriába a magyar állampolgárokat és hozzátartozóikat.

A legkockázatosabb, vörös kategóriába került Európából Albánia, Bosznia-Herrcegovina, Észak-Macedónia, Montenegró és Ukrajna is. 

Az Uniós tagállamok közül sárga kategóriába került Románia, Portugália, Bulgária és Svédország. Továbbá az Egyesült Királyság és Kína is. Aki ezekből az országokból érkezik, az karanténba kerül, de az első negatív teszt után elhagyhatja a karantént. 

Horvátország egyelőre a zöld kategóriában van. Aki innen érkezik, azt szúrópróbaszerűen ellenőrzik.

A bekategorizált országok teljes listáját a Magyar Közlöny honlapján olvashatjátok. Gulyás Gergely sajtótájékoztatóját teljes egészében alább tekinthetitek meg.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás