Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Koronavírus: újabb intézkedésről döntött a kormány – részletek

Koronavírus: újabb intézkedésről döntött a kormány – részletek

Helyi Hírek

Koronavírus: újabb intézkedésről döntött a kormány – részletek

Helyi Hírek

Promotions 11:36

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter vasárnap tájékoztatást adott a kormány döntéseiről a koronavírus-járvány terjedésének megelőzésére.

Az Operatív Törzs javaslatára a kormány a határellenőrzés korlátozásáról döntött, mert a környező országokban folytatódott a fertőzöttek számának növekedése. Bár Magyarországon egyre kevesebb az aktív fertőzött, a friss intézkedések azt a célt szolgálják, hogy ez így maradjon. Hazai korlátozó intézkedések nem lesznek - jelentette be a vasárnapi sajtótájékoztatón Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Az új intézkedés során három kategóriába, vörös, sárga, illetve zöld kategóriába fogják sorolni az államokat, és külön kategóriába a magyar állampolgárokat és hozzátartozóikat.

A legkockázatosabb, vörös kategóriába került Európából Albánia, Bosznia-Herrcegovina, Észak-Macedónia, Montenegró és Ukrajna is. 

Az Uniós tagállamok közül sárga kategóriába került Románia, Portugália, Bulgária és Svédország. Továbbá az Egyesült Királyság és Kína is. Aki ezekből az országokból érkezik, az karanténba kerül, de az első negatív teszt után elhagyhatja a karantént. 

Horvátország egyelőre a zöld kategóriában van. Aki innen érkezik, azt szúrópróbaszerűen ellenőrzik.

A bekategorizált országok teljes listáját a Magyar Közlöny honlapján olvashatjátok. Gulyás Gergely sajtótájékoztatóját teljes egészében alább tekinthetitek meg.

Borítókép: Portfolio