promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Adásszünet: százezrek nem tudnak majd tévézni – részletek
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Újabb üteméhez érkezik június 3-án az Antenna Hungária technológiaváltása, ezért aznap teljes vagy részleges leállás várható a MinDig TV és a MinDig TV Extra szolgáltatásokban három megyében is.

A MinDig TV és MinDig TV Extra szolgáltatásait érintő átállás március és augusztus között tíz ütemben zajlik. Az átállás többlépcsős műszaki folyamat, ennek első lépése a DVB-T2 technológiára történő átállás, majd később ezt követi a HEVC kódolásra történő átállás.

Június 3-án, szerdán 0:00 és 12:00 óra között a MinDig TV Extra ügyfeleknél DVB-T2 átállás lesz, egyes körzetekben frekvenciacserével. Az üzemszünetet követően az érintett körzetekben (Vas, Zala és Győr-Moson-Sopron megyében) szükséges lesz a dekóderek újrahangolása.

Az Antenna Hungária közleményben felhívták a figyelmet arra, hogy a zökkenőmentes átállás érdekében fontos, hogy az előfizetők már most beüzemeljék a postán kapott új DVB-T2 szabványú dekódert, mert a MinDig TV Extra adása a későbbiekben már csak az új eszközzel lesz elérhető.

A folyamatos vétel érdekében az új vevőkészülékeket a szolgáltató biztosítja a már meglévő előfizetői részére. A MinDig TV Extra ügyfelek részére az átállás ütemezésének megfelelően már megkezdődött az új (DVB-T2/HEVC szabványú) dekóderek postázása. A postai átvételt követően a kiküldött tájékoztató alapján szükséges az új készülékek beüzemelése, amelyek az Antenna Hungária Zrt. tulajdonát képezik.

A MinDig TV szolgáltatás esetén technológiaváltás nem történik, csak a megadott időtartamon belül, a munkálatok ideje alatt szünetel a műsorsugárzás, az üzemszünetet követően szükségessé válhat a dekóderek újrahangolása.

További információ az Antenna Hungária honlapján olvasható.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás