Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Hétvégétől újra látogatható Hollókő, de van egy rossz hírünk

Hétvégétől újra látogatható Hollókő, de van egy rossz hírünk

Helyi Hírek

Hétvégétől újra látogatható Hollókő, de van egy rossz hírünk

Helyi Hírek

Helmeczi Benjamin 07:07

A pünkösdi hétvégétől újra látogatható Hollókő. Megnyitották a vár szabadtéri részeit és a múzeumokat is, de ebben az évben elmaradnak az ilyenkor szokásos hagyományőrző rendezvények és a várjáték.

Kelecsényi Péter, a Hollókői Világörökség-kezelő Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója közölte, hogy az ófaluban szombaton, pünkösd vasárnap és pünkösd hétfőn termelői piac várja majd a látogatókat, ahol a környék őstermelői szörpöt, mézet, füstölt húsárut, zöldséget, gyümölcsöt, kézműves termékeket és egyedi kékfestő ruhát is fognak árusítani.

A faluba érkező vendégek a már megnyitott kézműves portákon, ajándékboltokban, vendéglátóhelyeken, éttermekben és szabadtéri helyszíneken találkozhatnak a díszes hollókői népviselettel, és azok hétköznapi változataival is. Több helyszínen a kézművesek bemutatót tartanak az udvarokon, így megtekinthető lesz a fazekasság és a bőrdíszművesség mestersége is.

„A hollókői vár szabadtéri részei nyitva állnak, így a toronyból gyönyörködhetnek a látogatók a Cserhát festői hegyvidékében és a Szent László Vitézei Egyesület középkori ruhás tagjaival is találkozhatnak. Az éttermek palóc ételeket kínálnak és megnyitottak a szálláshelyek is”

– fogalmazott Kelecsényi.

Borítókép: Dolce Travel