promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hétvégétől újra látogatható Hollókő, de van egy rossz hírünk
Borítókép:  Dolce Travel
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A pünkösdi hétvégétől újra látogatható Hollókő. Megnyitották a vár szabadtéri részeit és a múzeumokat is, de ebben az évben elmaradnak az ilyenkor szokásos hagyományőrző rendezvények és a várjáték.

Kelecsényi Péter, a Hollókői Világörökség-kezelő Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója közölte, hogy az ófaluban szombaton, pünkösd vasárnap és pünkösd hétfőn termelői piac várja majd a látogatókat, ahol a környék őstermelői szörpöt, mézet, füstölt húsárut, zöldséget, gyümölcsöt, kézműves termékeket és egyedi kékfestő ruhát is fognak árusítani.

A faluba érkező vendégek a már megnyitott kézműves portákon, ajándékboltokban, vendéglátóhelyeken, éttermekben és szabadtéri helyszíneken találkozhatnak a díszes hollókői népviselettel, és azok hétköznapi változataival is. Több helyszínen a kézművesek bemutatót tartanak az udvarokon, így megtekinthető lesz a fazekasság és a bőrdíszművesség mestersége is.

„A hollókői vár szabadtéri részei nyitva állnak, így a toronyból gyönyörködhetnek a látogatók a Cserhát festői hegyvidékében és a Szent László Vitézei Egyesület középkori ruhás tagjaival is találkozhatnak. Az éttermek palóc ételeket kínálnak és megnyitottak a szálláshelyek is”

– fogalmazott Kelecsényi.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás