promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Az allergiások rémálma: megkezdődött az idei pollenszezon
Borítókép:  Vox
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A hirtelen jött enyhülés az oka.

A tisztifőorvos a Facebook-oldalán közölte, hogy a hirtelen jött enyhülés hatására a múlt héten országszerte megjelentek a levegőben a mogyoró, az éger, valamint a ciprus- és tiszafafélék pollenjei.

Koncentrációjuk a hétvégén már többfelé az allergiás tüneteket kiváltó közepes szintet is elérte, sőt a mogyoró pollenterhelése helyenként már magas volt. A Nemzeti Népegészségügy Központ azt javasolja, hogy a mogyoró, az éger, vagy a ciprus- és tiszafafélék pollenjére allergiások készüljenek fel a tünetek megjelenésére, illetve erősödésére és kérjenek tanácsot kezelőorvosuktól.

A következő napokban, a visszatérő hűvösebb idő hatására átmenetileg várhatóan mérséklődik a pollenterhelés és jellemzően az alacsony-közepes tartományban marad. Tüneteket okozó szintet továbbra is elsősorban a mogyoró pollenkoncentrációja érhet el.

A meteorológiai előrejelzés alapján a jövő héten sem várható tartósan fagyos idő, így várhatóan fokozatosan erősödni fog a kora tavasszal virágzó fák pollenszórása.

A pollenallergiás betegeknek gondot kell fordítaniuk a megelőzésre, a tünetek enyhítésére, az életvitel, a nyaralás megtervezésére. Ebben nyújt segítséget a Nemzeti Népegészségügyi Központ naponta frissülő pollenjelentése Polleninformációk címen.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás