promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Idén „csak” 55 tüzet okozott a tűzijátékozás
Borítókép:  DANIEL LEAL-OLIVAS / AFP
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Továbbra is imádjuk tönkretenni a tűzoltók szilveszterét.

Nekünk aztán nem kell költeni tűzijátékra, csak alkoholra szilveszterkor, mivel a lakásunk melletti park egy afféle tűzijátékos gócpont, ahol imádnak durrogtatni. El nem tudom képzelni, hogy mit élnek át a kutyák, de ha őket sajnálom, akkor a tűzoltókat még inkább.

2019 utolsó, és 2020 első napján is volt dolguk rendesen. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint összesen 177 segélyhívást kaptak. A tűzoltóknak 81 tűzesetnél kellett beavatkozniuk, és 50 műszaki mentést hajtottak végre. A 81 tűzesetből 55-öt okozott a felelőtlen tűzijátékozás.

27 helyszínen az avar, a száraz fű, vagy tuják és bokrok égtek. 11 helyen kukák, konténerek gyulladtak ki. 7 esetben a hátrahagyott tűzijátékok maradékát kellet a tűzoltóknak eloltaniuk. Volt ahol garázs, tető, vagy erkély égett, összesen 10 épületben és 2 autóban keletkezett kár tűzijáték okozta tűz miatt.

Ilyenkor mindenki kapásból rávágja, hogy be kellene tiltani az egészet, és valamilyen szinten igazuk is van. Azonban a szesz és a virsli mellett a tűzijáték is elég jól mozgatja a gazdaságot szilveszterkor, és ezt is nézni kell.

Természetesen a mentők is jól szórakoztak: 200 részeget vittek kórházba újévkor, ezeknek a 10 százaléka volt kiskorú. Budapesten és az ország nagyvárosaiban idén is az éjfél és a hajnali 4 óra közötti időszakban tették a legtöbb bejelentést. Hát igen, ekkor jön az igazi K.O., amikor arra a pohár pezsire, vagy feles pálinkára már nincs szükség. Ezek általában jegyek a detox vidámparkjába.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás