promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Nagyon meleg lesz, de ezt nem mindenki élvezheti
Borítókép:  AFP.
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Egyelőre marad az anticiklon térségünk fölött, de az előző napokhoz képest már gyengébb lesz a légmozgás – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján.

Ahogy korábban már beszémoltunk arról, hogy annyira meleg van, hogy hétfő reggelre megdőlt a legmagasabb minimum-hőmérséklet rekord.

 

Hétfő délután alapvetően derült, kissé fátyolfelhős időre készülhetünk. Éjszaka az ország északi felében párássá válik a levegő, és foltokban köd is képződik, amely kedd reggel, délelőtt hamar feloszlik, azonban az Alpokalja térségében és a Kisalföld egyes részein kiterjedtebb ködtakaró is kialakulhat, amely kedden akár tartósabban megmaradhat.

Számottevő csapadék nem várható, legfeljebb a ködös tájakon fordulhat elő gyenge szitálás. A déli, délnyugati szelet eleinte még többfelé élénk lökések kísérik, majd estétől gyengül a légmozgás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet jobbára 6 és 13 fok között valószínű, de néhol ennél hidegebb is lehet a hajnal. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden az ország nagy részén 23 és 27 fok között alakul, azonban a tartósabban ködös északnyugati részeken ennél több fokkal hűvösebb is lehet.

Érdekesség, hogy Észak-Európában már téli idő van – ezt írta a Facebook-oldalán az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Úgy fogalmaztak, Svédország és Finnország északi felén már „röpködnek a mínuszok”. Jó pár helyen napközben is fagy, hétfő reggelre pedig néhol mínusz 15 Celsius-fok alá csökkent a hőmérséklet.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás