Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Két év múlva nyílhat meg az Állatkert Pannon Parkja

Két év múlva nyílhat meg az Állatkert Pannon Parkja

Helyi Hírek

Két év múlva nyílhat meg az Állatkert Pannon Parkja

Helyi Hírek

Helmeczi Benjamin 17:00

2021-ben tervezik a Budapesti Állatkert új Pannon Parkjának, és központjának, a Biodómnak a megnyitását.

Az építés várhatóan jövő tavaszig fog tartani, ezt követően a dekorálás, az oktató és tájékoztató eszközök, a termőtalaj beállítása, a növények és az állatok betelepítése következik. A komplexumot, amely minden korábbinál több élményt és látnivalót fog kínálni, várhatóan 2021-ben adják át a nagyközönségnek.

A munkálatok még 2017-ben kezdődtek meg, a Pannon Park mintegy öthektáros területen fog elhelyezkedni az Állatkerten belül. Mivel gyakran járok busszal a Róbert Károly körúton, sokszor látom, hogy halad az építkezés. Bár kívülről sok minden nem látszik, az épület belső terében már szépen előrehaladtak az állattartó terek, köztük az édesvízi és tengeri akváriumi medencék kialakításával, valamint a környező szabadtéri kifutók kiépítésével.

A Pannon Parkban rengeteg fajta állatot láthatunk majd, a Biodómban megismerhetjük a Kárpát-medence ősi élővilágát, a pannon ősvadont. Emellett itt kap helyet a Pannon-tenger akváriuma, amely több medencéből fog állni.

Ezek közül a legnagyobb attrakció kétségkívül a 2,5 millió literes cápamedence lesz, ahol tucatnyi fajt láthatunk majd. A látogatók már most is láthatnak cápákat az Állatkert cápasulijában. Itt nevelik azokat a fajokat, amelyek később vehetik birtokba új és végleges lakóhelyüket a Biodómban.

Borítókép: zoobudapest