promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Gyakornoki program – Projektnyitó ünnepség
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Gyakornokból dolgozó

Leleszi Tibor, Kisvárda polgármestere azt mondta, a város számára fontos az, hogy a fiatalságát megtartsa. Ezért jelentős egy-egy olyan gyakornoki program, amelynek keretein belül az elméleti tudás mellett a diákok gyakorlati tudást szerezhetnek.

A polgármester hozzátette, ez lehetőséget teremt arra is, hogy a vállalkozások ebből merítsenek és megtalálják azokat a szakembereket, akiket később alkalmazni tudnak.

01
Adatbázis, amely „összehozza” az embereket

A 2020-ig tartó projektbe a gyakornokoknak és a vállalkozóknak regisztrálni kell annak érdekében, hogy egymásra találjanak. A gyakornokok a Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályához jelentkeznek be az Ifjúsági Garancia Program keretein belül, ahol jelzik, hogy szeretnének gyakornokként elhelyezkedni. A szervezet megkeresi a Kisvárdai Szakképzési Centrumot, ahol adatbázisba rögzítik a jelentkezők adatait. A felvett és adatbázisba sorolt adatok alapján látszik, kinek milyen gyakornokra van szüksége. A program olyan lehetőségeket biztosít a gyakornokoknak, amelyeket iskolai keretek között nem szerezhettek meg.

Több lábon álló program

Leleszi Ágnes, a Kisvárdai Szakképzési Centrum főigazgatója elmondta, a lehetőség a gyakornokoknak azért is jó, mert megismerik a leendő munkahelyüket. Hozzátette, a programban dolgozók azt remélik, hogy amennyiben megfelelnek a gyakornokok, a későbbiek folyamán el tudnak helyezkedni. Leleszi Ágnes kifejtette, a gyakornokok bérét és a járulékokat a program teljes egészében támogatja a vállalkozók számára, akik ezen kívül még egy mentori járulékot is kapnak, valamint lehetőségük van eszközbővítésre és infrastrukturális bővítésre is.

02

5-30 millió forintig kaphat egy vállalkozó

A projekt európai uniós forrásokból valósul meg, 5 millió forinttól egészen 30 millió forintot kaphat egy vállalkozó, attól függően, hogy hány gyakornokot alkalmaz. A programban részt vevő fiataloknak a 2020-ig folyamatosan ingyenes lehetőségeket biztosító projekt garantálja, hogy olyan tudásra tegyenek szert, amellyel később érvényesülni tudnak a munkaerőpiacon.

1485180663


Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás