promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Állami támogatásból épül a titokzatos gigaszálloda Hévízen, hamarosan megnyitja kapuit

Állami támogatásból épül a titokzatos gigaszálloda Hévízen, hamarosan megnyitja kapuit

Borítókép:  Profimedia / Illusztráció
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc

Hónapokon belül új korszak kezdődik Hévíz életében, a rendszerváltás óta nem épült akkora luxuskomplexum, mint most.

Az utóbbi harminc évben nem épült akkora szállodakomplexum, amit hamarosan felhúznak Hévízen. A 285 szobás Le Primore Hotel & SPA szálloda elvileg már tavasszal megnyitja kapuit a vendégek előtt. A kivitelezés folyamatos, nincsenek akadályok, amihez hozzájárul az is, hogy jócskán kapott állami támogatást a projekt. És hogy ki az építtető? Ezt egyelőre csak találgatni lehet, de van rá tippünk.

A szálloda (a látványterv itt látható) megvalósítását a Kisfaludy-pályázaton nyert közel nyolcmilliárd forint támogatás is segíti, ez a teljes beruházási összeg, a mintegy 34 milliárd forint majdnem egynegyed része.

Az új hévízi luxus szállodában épül az ország első penthouse lakosztálya

A vadonatúj hévízi szálloda a csendes hévízi természetvédelmi terület közvetlen szomszédságában épül. A szolgáltatásokat nem aprózzák el, grandiózus spa élménnyel,  három tematikus szaunavilággal, csúcsgasztronómiával, exkluzív szobákkal, penthouse lakosztályokkal, a természetbe simuló rendezvénytérrel és a gondtalanság luxusélményével várják a foglalásokat. Egyúttal a karrierlehetőségek is nyitottak, habár az nem derül ki, hogy pontosan milyen posztra, de jelentkezni már lehet.

A végső tulajdonosi kör egy 100 százalékban magyar tulajdonosokból álló konzorcium, élén dr. Varga János vezérigazgatóval. A Le Primore honlapján megtalálható információkból kidereül, hogy a szálloda az Event Horizon Capital Zrt.-hez köthető. A 444.hu 2022-es beszámolója alapján a társaság a Nivala Magántőkealap cége, amelyet akkor a kormányfő veje, Tiborcz István érdekeltségi köréhez tartozó Diófa Alapkezelő menedzselt. 

A 24.hu a beruházás kommunikációs cégének PR-menedzserétől megtudta, hogy az Event Horizon Capital a fejlesztés ingatlankezelője, de hogy milyen további szerepet vállal a beruházásban, illetve a konzorciumban, arra nem kívánt választ adni.

A hévízi tó is a közelben lesz

A hévízi tó a világ legnagyobb biológiailag aktív, természetes gyógytava. Hőmérséklete a föld mélyéből előtörő hideg és meleg forrásvizek keveredésének eredménye. A 38 méter mélyen lévő forrásbarlangból másodpercenként 410 liter 40 C°-os víz tör a felszínre. A tó hőfoka a felszínen nyáron eléri a 37-38 C°-ot, és télen sem csökken 24-26 C° alá. 

A tó egész éven át alkalmas a fürdőzésre, persze kérdés, hogy a luxus szálloda vendégei mennyire veszik majd igénybe a tó és Hévíz egyéb lehetőségeit, ha rendelkezésükre áll a mindent igényt kielégítő szolgáltatás a 3,4 hektáros hotelben is.