promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Már ez az első Magyarországon, egy külföldi oldal közölte a listát

Már ez az első Magyarországon, egy külföldi oldal közölte a listát

Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc

Egy brit lap különleges ajánlót csinált Magyarországról.

Az elmúlt években nagyon népszerűek lettek a lsiták, amelyeken sorra veszik egy-egy ország, netán kontinens vagy régió hírességeit, leghíresebb városait, vagy éppen azon turisztikai desztinációit, amelyeket mindenképpen érdemes felkeresni. Sőt, vannak olyan listák is, amelyeken felsorolják az adott ország vagy város leghíresebb ételeit, éttermeit netán olyan kikapcsolódási lehetőségeit, nyaralásra szánt érdekességeit, amelyeket kár lenne kihagyni.

Megszokott listák jönnek sorra, ám kevés olyan van, mint az, amit egy brit lap csinált.

A Femina is megírta a Time out magazin listáját Magyarországról, amelyen az ország legjobb városait rangsorolták. Természetesen ez egy szubjektív lista, ám a brit olvasók számára releváns információkkal szolgál. A különlegessége az a listának, hogy elsősorban vidéki városokkal van tele, ugyan egyre több ilyen lista is van, mégis sokkal kevesebb, ha a YouTube-on is megnézzük a kínálatot, bizony azt láthatjuk, hogy a bemutató vagy ajánló célzattal készített beszámolók elsősorban Budapestet helyezik a fókuszba, ha helyszíneket ajánlanak nyaralásra.

Ha pedig mégis az ország megannyi látványossága kerül előtérbe, garantált, hogy nagyon sok budapesti élmény vagy látványosság kerül fel erre a listára is.

A Time Out magazin listáján hát vidéki magyar város szerpel, de azt is hangsúlyozzák, hogy ezek elérhetők autóval is könnyedén Budapestről. pécs városa került az első helyre, Szeged a másodikra, míg Eger a harmadikra.

Majd jött Szentendre, a Balaton, Miskolc és Debrecen.

Pécs esetén kiemelik a dzsámit, és többek között a Zsolnay Kulturális Negyedet is.