promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Az óceán közepén Magyarország egy új térképen, ám a legnagyobb csavarról még nem is beszéltünk

Az óceán közepén Magyarország egy új térképen, ám a legnagyobb csavarról még nem is beszéltünk

Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Színes
Kategória fejléc

Ez egy nagy összekeverés megtestesülése, Magyarország sosem látott térképe.

Ha már néha az angolok kicsit játszanak a Hungary és a hungry szavak hasonlóságával, akkor másik oldalról sokan játszanak az Ausztria és Ausztrália szavak hasonlóságával. Persze ez is jobban kijön az angolban (Austria, Australia). A két ország nagyon távol van egymástól, két kontinens is köztük van földrajzilag, ám annyira hasonlít a nevük, hogy sokan összekeverik őket.

Ha pedig a Google keresőbe beírjuk a két ország nevét, akkor kiadja azokat a kérdéseket, amelyekre gyakran keresnek rá a felhasználók. Ilyen többek között az, hogy miért ilyen hasonló a két ország elnevezése. Mind a két név amúgy égtéjakból jön, Ausztria a keleti határszél nevéből, míg Ausztrália a déli elhelyezkedéséből kapta a nevét.

Tehát a dél latin szó és a kelet német szó furcsa hangzásbeli keveredéséről van szó, hiszen ezek hasonlítanak.

Ausztria és Ausztrália, kelet és dél tehát.

Magyarország, Ausztria-Ausztrália.

Ausztria volt ugyanis a keleti határvidék, hívták többek között úgy is, hogy Marchia Orientalis vagy Marchia austriaca, utóbbiből rövidült le Ausztriára az ország neve. Később pedig ez volt az a név, amely után nagyon sokszor összekeverték Ausztráliával. Így pedig gyakran megesik az is, hogy az Osztrák-Magyar Monarchiát, vagyis Ausztria-Magyarországot gyakran láthatjuk úgy is egyes angol oldalakon, hogy Ausztrália-Magyarország, azaz Australo-Hungarian Empire.

A Terrible Maps nevű Facebook-oldal pedig erre a tévedésre hajazva elkészítette azt a térképet, amely tényleg nagyon bizarr, olyan látványt nyújt, amire nem lehettünk felkészülve. Összegyúrták a két országot, és ezt vitték térképre.

Íme az eredmény: