promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Ezt a várost gyakran összekeverik Budapesttel, a világ másik felén van

Ezt a várost gyakran összekeverik Budapesttel, a világ másik felén van

Borítókép:  Profimedia/ IMAGO
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions

Már játszotta is ezt a várost a filmvásznon Budapest.

Az elmúlt évtizedekben Budapest a világsztárok egyik legkedveltebb helye lett, ahol bizony bármikor találkozhatunk egy hírességgel, ha épp kimegyünk az utcára. Cikkek tömkelege bizonyítja, hogy ez tényleg nem egy olyan kijelentés, amely alaptalan lenne. Rengeteg mozifilmben és sorozatban is feltűnik Budapest, és ezekből egyre több lesz, hiszen Magyarország igazi filmes nagyhatalommá vált, és nagyon is szívesen jönnek ide a stábok forgatni a világ minden tájáról, miközben elviszik a főváros hírét is a nagyvilágba, többen pedig kifejezetten nagy szeretettel is beszélnek a magyar fővárosról a különböző műsorokban.

Volt olyan filmsztár, aki még egy magyar rap-számot is megtanult, és elő is adta azt élő adásban.

Mondhatjuk úgy is, hogy a magyar főváros lett az első számú magyar filmsztár, amelyet egyre többen ismernek fel világszerte is.

Budapest eközben rengeteg nagyvárost, több fővárost is eljátszott a filmvásznon. A sor nagyon hosszú, de többek között Berlint, Moszkvát, Münchent és még New Yorkot is játszotta Budapest, és persze sokan észre sem vették ezt.

Van egy, fórumokon gyakran felvetett téma, miszerint Budapest meghökkentően hasonlít Buenos Aires-re, vagy éppen fordítva. Korábban például a Madonna főszereplésével készült Evita című grandiózus filmben ki is használáték ezt a hasonlóságot. A film forgatásakor a stáb egy darabig nem is tudott Argentínában forgatni, de szerencsére Budapest ezt is megoldotta.

Érdekesség az is, hogy Buenos Airest hívják Dél-Amerika Budapestjének is.

De vajon mit mondanak a külföldiek, miért ilyen népszerű a magyar város?

(Forrás: Turista Magazin)