promotions.hu
Keresés
Menü megnyitás
Ezt a 10 dolgot imádják a külföldiek a Balatonban, van közötte meglepő

Ezt a 10 dolgot imádják a külföldiek a Balatonban, van közötte meglepő

Borítókép:  Profimédia/Illusztráció
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions

Elkészült a Magyar Tenger top tízes listája.

A legtöbb magyar embernek kicsi korától kezdve egészen meghatározó élményei, emlékei vannak a Balatonról. Mindenkinek más a kedves benne: van aki a siófoki Aranypartot szereti, van, aki a kempingezős nyaralásra emlékszik vissza jó szívvel és olyan is akad, akinek a gasztronómia élmények vésődtek az agyába. A lángos, a hot-dog a főtt kukorica jellegzetes illata annyira balatoni, hogy máshol nem is esik annyira jól. Bár sajnos ezekről manapság a legtöbb embernek a borsos számlák és az elszabadult árak is eszébe jutnak.

Aztán persze ott van a fürdés, a napozás a parton, a végeláthatatlan törölközőhalmok: hihetetlenül nyárias élmény. Azonban nem csak a mi szívünknek kedves a Magyar Tenger.

Már egészen korán kinézték maguknak a külföldi turisták, egy időben több német beszédet hallani, mint magyart, és szinte minden ház falán ott figyelgett a Zimmer Frei felirat. Manapság azonban már nem csak az idősebb német házaspárok látogatnak el ide, más országok turistái is felfedezték maguknak Európa egyik legnagyobb tavát.

Most egy külföldieknek készült videóban összeszedték, hogy mi az a top 10 látnivaló, amit mindenképpen ki kell próbálni, ha az ember a Balatonnál nyaral.

Vannak benne egyértelmű dolgok is, ami valóban vitathatatlanul különleges látványosság: a Festetics-kastély barokkos falait például mindekinek látnia kellene egyszer, de nem meglepő módon a Tihanyi Apátság is szerepel benne, már furcsa módon ez csak a 10. helyre fért be.

Természetesen városok is kerültek be a kihagyhatatlan látnivalók közé: ott van például a festői szépségű Balatonfüred, ami világszinten is felveheti a versenyt a legszebb városokkal. A Tagore-sétány a nap minden szakaszában félelmetesen gyönyörű: a hajnali órákban, mikor még csak éppen ébredezik a természet, a délutáni ragyogó napsütésben is kiváló kikapcsolódást nyújt, a naplemente pedig a ringatózó hajókkal szintén olyan dolog, amire az ember egész életében emlékszik majd.

Hogy mi fért még fel a listára? Azt az alábbi videóból megtudod. Neked melyik a kedvenced?