promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Létezik egy unikornis barlang Németországban, ahol hihetetlen felfedezés került elő az ősemberekről
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Megdöbbentő felfedezésre bukkantak tudósok Németországban.

A tudósok újabb és újabb művészeti alkotásokat fedeztek fel, melyek korábbi időkből származnak, mint amit mi tudunk a művészeti alkotások megjelenéséről. . Ez forradalmasíthatja a korai emberi gondolkodásról alkotott képünket. A tudósok újabb bizonyítékokra bukkantak, hogy az ősi emberek sokkal fejlettebbek lehettek, mint az mi eddig gondoltuk, hiszen rajzoltak és festettek.

A németországi "Unikornis-barlangban" nemrégiben egy hatalmas szarvas lábujjcsontjára bukkantak. A csont legalább 50 000 éves, és valószínűleg messziről hozták a barlangba. Ez az egyik legrégebbi ismert szimbolikus tárgy, és arra utal, hogy az ősember már ekkoriban is fejlett kommunikációs képességekkel rendelkezett és felismerte, hogy adott tárgyakat mire tudna későbbiekben használni.

Az elmúlt évtizedben egyre több bizonyíték került elő arra, hogy a művészet már jóval korábban megjelent az emberi evolúció során, mint azt eddig gondolták. Ez megváltoztatja a véleményünket az ősemberek, például a neandervölgyiek kognitív képességeiről. Már tudjuk, hogy a neandervölgyiek absztrakt barlangrajzokat készítettek, mielőtt a Homo sapiens megérkezett volna Európába.

Korábban azt hittük, hogy csak a Homo sapiens képes a művészeti értéket alkotni. A mostani felfedezések azonban azt mutatják, hogy a neandervölgyiek is rendelkeztek kezdetleges művészi érzékkel. Lehetséges, hogy még ennél is fejlettebb alkotásokat is készítettek, amik az idő során elvesztek. Ezek a legújabb felfedezések tehát újabb válaszokat és még több új kérdést szültek a kutatóknak. Alig várjuk az legújabb felfedezéseket az adott témában.

Forrás: livescience

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás