promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Megrázó, ez lenne a neve Magyarországnak, ha Afrika gyarmatosította volna Európát, egy grafikus elképzelte és megrajzolta
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A mi lett volna, ha érdekes iparág, már filmek is készültek az ötlet farvízén.

Az utóbbi időben újra sokat beszélünk a történelmünkről, a magyar történelemről. Ennek az egyik háttere az, hogy nemrégiben emlékeztünk március 15-re, a magyar történelem talán legegységesebb pillanatára, és idén filmet készítettek Petőfiék nagy tettéről, a Most vagy soha! már a mozikban van, az utóbbi napokban pedig meglehetősen nagy vita alakult ki a film körül, amelybe a kulturális szcéna prominensei is beleszóltak, hol védve az írókat, Rákay Philipéket, hol pedig inkább kritikát megfogalmazva a filmre tekintve. A film azt meséli el, hogy milyen is lehetett volna az a nap, amiről a történelemkönyvek lapjain olvasunk.

A mi lehetett volna sok helyen feltűnik, gyakran maguk a történészek is szeretnek eljátszani a gondolattal, és olykor írók is írnak olyan műveket, amelyek egy alternatív valóságba kalauzolnak minket. Az Amazon Prime-on is elérhető Az ember a fellegvárban, amely 2015 és 2019 között négy évadot élt meg, a világhírű sci-fi író, Philip K. Dick azonos című regénye alapján készült el, a történet szerint pedig 1946-ban a németek és a japánok nyerik meg a világháborút, és az Amerikai Egyesült Államokat végül felosztják egymás között, egy keleti és egy nyugati részre, egy középső semleges zónával.

Ám az alternatív történelemnek nagyon sok további lenyomata van, ilyen például az, hogy a Redditen például tele vannak olyan térképekkel a threadek, amelyben egyéb alternatív történelmi fordulat látszódik. Ilyen az, amelyen például egy grafikus elkészítette azt a térképet, hogy mi lett volna, ha Afrika gyarmatosítja Európát.

Magyarország is rajta van Balaton néven, íme a teljes térkép:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás