promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Magyar zászlót húztak fel az USA határára, rendkívüli a történet
Borítókép:  Profimedia/ Illusztráció
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

És nem is az a legizgalmasabb a történetben, hogy magyar zászló ringatózik a szélben.

Magyar zászló a világ számtalan részén lengetőzik, sokszor természetesen azért, mivel nagyobb magyar kolónia telepedett meg a területen, és szimbolikusan így vették birtokba a területet a hazájukat elhagyók, akik a hagyományaikat ápolták az új világban is. Ám vannak olyan történetek, amikor a magyar zászló csak egy kiegészítő története egy, még annál is izgalmasabb sztorinak.

Így van ez esetünkben is.

Van az USÁ-nak és Kanadának egy nagyon különleges kis határa, ahol a lakos bizony szempillantás alatt lehet az egyik, majd a másik országban.

Ebben az esetben azonban nem csupán a magyar zászló jelenléte a lényeg, noha az olvasó valószínűleg nagyon érdeklődik a hátteréért, ami a történet végén kiderül. Az igazán figyelemre méltó ebben a történetben, hogy van egy ember, aki egy szigeten él egy kis házában, és amikor a kertjébe lép, egy körülbelül 10 méter hosszú hídon átkelve egy másik országba érhet át azonnal.

A története pedig egyedülálló.

Ez a híd egy ideig a világ legrövidebb nemzetközi hídjának számított. A történet két szigete a Szent Lőrinc folyón helyezkedik el, melyeket egy vállalkozó híd építésével kapcsolt össze, mert az egyiken nem volt elegendő hely egy veteményes kert számára és nem akart folyton átevezni a másik partra, hanem egy folytonos összeköttetést akart elérni. A projekt később nagyobb médiavisszhangot is kapott, ekkor kerültek fel a zászlók a két szigetre.

1967-ben azonban a határt módosították, így mára mindkét sziget Kanadához tartozik.

A zászlók (az USA-zászló és a kanadai lobogó is) azonban a helyükön maradtak, és ez a hagyomány fennmaradt még akkor is, amikor az ingatlannak és a teleknek új tulajdonosa lett. A magyar zászló azért került a hídra, mert az ingatlant később egy Donald Rickerd nevű személy vásárolta meg, akinek magyar származású felesége, Julie Rékai Rickerd van.

Így került tehát a világ egyik legkülönlegesebb határára magyar zászló is.

(via Falanszter Blog/Telex)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás