promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ha Magyarországra jössz, a külföldi oldalak szerint mindig hozd magaddal ezt az egy dolgot
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A lista talán nem is olyan meglepő, bár érdekes.

Bizony minden nemzetről vannak sztereotípiák, amelyek mélyen gyökereket eresztettek az általános tudásban, így ha bármikor egy nemzetről beszélünk, akkor mi is rögtön olyan dolgokra fogunk gondolni, amelyeket velük összefüggésben hallottunk, olvastunk, esetleg láttunk, hiszen egyes filmekben is szeretnek ezekkel a sztereotípiákkal játszani, hiszen könnyen felismerhető motívumokról van szó, amelyek könnyen érthetők is a többség által.

Korábban kiadtak egy nagyon érdekes videót, amelyben az egyes országok egy-egy képviselője mondja el, hogy melyek azok a sztereotípiák, amelyeket velük kapcsolatban gyakran emlegetnek világszerte, és hogy ezekből mi igaz és mi nem igaz, vagy éppen hogy igaz az állítás, milyen kisebb módosításokkal. Románia kapcsán például általában Drakula alakja és persze kastélya jön fel azonnal, így pedig a vámpírok.

Skócia kapcsán pedig természetesen azonnal jön a kilt, vagyis a hagyományos skót szoknya. De természetesen itt a sokszor emlegetett pizza és Olaszország, rizs és Japán párosítások is. Ebben a videóban szépen a nemzetek képviselői el is játsszák nekünk a sztereotípiákat, kellemes kis kommentekkel.

Az előző videóban ugyan nincs benne Magyarország, ám rólunk is nagyon sok ilyen videó látható szerte a neten. A legtöbbet talán most azonnal, esetleg álmunkból is felriasztva tudjuk, és fel is tudjuk sorolni, de biztos van olyan, amely meglepetésként érhet. A Tízes lista gyűjtött össze egy tízes listát ezekről a sztereotípiákról, és lehet olyan ezek között, amit még nem hallottatok magatokról.

De akkor mit is kell Magyarországra hozni mindenképpen, ha ide jövünk?

Fürdőgatyát mindenképp, hiszen nagyon híres a magyar fürdőturizmus.

Íme a többi kilenc sztereotípia is:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás