promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Alig ismert magyar szó sokkolja a külföldieket, te sem ismerted eddig nagy valószínűséggel
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Meglepő szavakkal jöttek elő a külföldiek.

A világ egy nagy tükör, tartja az ismeretlen eredetű mondás, ám egy kis áthallással igazából azt is mondhatnánk, hogy bármelyik közösségi média vagy éppen fórum egy nagy tükör, ahová akár bele is tudunk nézni. A Redditen van egy kiváló kis thread, amely arról szól, hogy a magyar nyelvet tanulóktól kérdezik meg, hogy mi volt a legfurcsább magyar szó, amellyel a kurzusok, a nyelvtanulás során találkoztak, és maradandó nyomot hagyott bennük, és még most is emlékeznek rájuk.

A kis folyamban arra kíváncsi a szerző, hogy melyek a vicces szavak és melyek azok, amelyekről első látásra azt gondolják, hogy semmi értelmük.

Nézzük csak.

Szóval nem a klisés megoldások jönnek, nem mennek rá a fórumozók arra, hogy mi a leghosszabb magyar szó, és pont ezt teszik be, hogy ők is valamit posztoljanak csak azért, hogy. Itt igazán izgalmas dolgok sorjáznak előttünk.

Itt van például a krónikus arcüreggyulladás, amelyról meg is jegyzi az egyik felhasználó, hogy nagyon jó ritmusa van a szónak, bár a jelentése ugye az nem pozitív, ennek ellenére a hangzása lenyűgöző. Egy másik hozzászóló a lóherével jön elő, ennél a szónál elsősorban a ló és a here képzettársítást furcsállja, és azt, hogy ebből mégis egy növény neve kerekedik ki végül.

A munka szót is felhozzák, egy hozzászól szerint olyan barbár hangzása van.

És lejjebb menve elképesztő szavak jönnek egymás után, amely közül a legérdekesebb a herefojtó aranka, amely egy növény neve, és érdekes, hogy a friss nyelvtanuló pont ebbe a szóba futott bele  tanulmányai során, de így történt. Mint ahogy utal rá, a hangzása olyan, mintha egy vidéki domináról beszélnénk hirtelen.

Ám jönnek még növények, többek között itt van a rekettyés kifejezés, amely szintén belekerült a kommentfolyamba. IDE kattintva tudtok még nézelődni ebbe a kis izgalmas threadbe.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás