promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Titkos kincs a Grand Canyon alján, amiről senki sem tud, hatalmas aranyhegyek várhatják a felfedezőket?
Borítókép:  Profimedia
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Rejtélyes teória terjed a Grand Canyonnal kapcsolatban. Valóban lehet valami különös a Nagy szurdok alján?

A Grand Canyon az Egyesült Államok egyik legszebb természeti képződménye, nem hiába látogat el oda évről évre egy több turista. A Grand Canyont magyarul Nagy szurdokként emlegetik, pontos megfogalmazás szerint pedig a Colorado folyó által kivájt sokszínű, meredek völgyszurdok A Grand Canyont a Colorado folyó valószínűleg 17 millió év alatt hozta létre, 446 km hosszú, szélessége 6,4 km-től 29 km-ig terjed, mélysége 1200 és 1800 méter közötti, a legmélyebb pontja pedig 1829 méter.

Igencsak veszélyes, ugyanis sok helyen semmiféle korlát nem biztosítja az emberek testi épségét. Emiatt pedig sok baleset is történik, a baj pedig akkor is megtörténhet, ha helikopterrel repülünk át a szurdok felett. Ám mindezek mellett gondoltad volna, hogy valami egészen különleges dolgot is rejthet a Grand Canyon? 

Egy igencsak rémisztő történet szerint el van rejtve valami a Nagy szurdok alatt, amelyet lehet, hogy a legfelsőbb hatóságok nem akarnak, hogy felfedezz. 

Egy TikTok videóban beszélnek arról, hogy a 1850-es években a Grand Canyont aranykitermelésre használták. Majd amikor az emberek elkezdték kitermelni, az arany index a megtalált, túlzott mennyiségű arany miatt drasztikusan lecsökkent. Ezután megszüntették a kitermelést. Egy felfedező azonban úgy döntött, hogy ott fog túrázni és egyszer csak  barlangokra lett figyelmes. Állítása szerint ókori egyiptomi hieroglifákat látott az egyikben, majd egy elképesztő történetet is kreált hozzá, ami egyáltalán nem biztos, hogy igaz. 

A férfi azzal állt elő, hogy a Grand Canyonban őrzik El Dorado elveszett városát, az aranyvárost, amit soha nem találtak meg. A város története legendákon alapszik, ennek ellenére kalandorok ezrei tették fel az életüket arra, hogy megtalálják. Mondanunk sem kell, hogy senki sem járt sikerrel. 

Te hiszel ebben a felvetésben? Ezt még senki sem erősítette meg, de lehetséges, hogy titokzatos dolgok vannak a Grand Canyon mélyén. Íme egy videó arról, hogyan is néz ki valójában:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás