promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Megőrülnek a magyarok ezért a helyért, tömegesen indulnak el ide a tél kellős közepén
Borítókép:  Profimedia
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Elképesztő helyre vágynak idén az emberek Európában. 

A karácsonyi fényektől kezdve a Mikulás postahivatalában való tartózkodásig, ezen a télen rengeteg zseniális kiruccanás az emberek kedvence. De mégis mi az emberek idei kedvenc úti célja? 

A világ legjobb téli üdülőhelyeinek megnevezése érdekében olyan tényezők is szerepet játszanak, mint a hó minősége és magassága, az étkezési és italkínálati lehetőségek, valamint a nem síelési tevékenységek is. Így állapították meg, hogy idén a legjobb hely a télen, nem máshol, mint Svájcban van. Zermatt pedig a magyarok egyik kedvence is, sokan látogatnak el oda, sorra jelennek meg a videók arról, hogy ide látogatnak el.  Nem beszélve Bécsről és a többi osztrák településről, ahol igencsak elképesztő téli mesevilágot láthatunk. 

Zermatt igencsak népszerű, ugyanis  wellness üdülőhelyeknek és isteni éttermeknek is helyet ad, nem beszélve a lenyűgöző tájakról. Gondoljunk csak  a tavakra, gleccserekre és természetesen a Matterhorn hegycsúcsra. A közösségi médiában pedig sorra jelennek meg a videók arról, hogy az emberek ellátogatnak ide, mesésebbnél mesésebb tájakat látva.

Hol található pontosan a hely és mit lehet itt csinálni? 

Zermatt egy alpesi megyei jogú város, 10 km-re található az olasz határtól. Budapesttől körülbelül 13 óra alatt lehet ide eljutni, Németországon, Ausztrián és Szlovénián kell keresztülmennünk. A hegymászók és a síelők is igencsak szeretik, leginkább erről is ismert. Aki csak városlátogatásra érkezik ide, nem fog csalódni és unatkozni. A Zermatból a Gornergrat-ra vezető vasút Európa második leggyakrabban közlekedő vonala, ingyenes szabadtéri vasútja, érdemes kipróbálni. A vonat kevesebb mint fél óra alatt ér fel az 1605 méter magasan található állomásból 3,089 méter magasba. De ami igazán különleges itt, az a Gleccserpalota, ami a Kis Matterhorn és a Breithorn hegylánc között található. Az elképesztően gyönyörű látványosság körülbelül 15 méter mélyen található,  jégbe faragott alagutakon keresztül lehet itt közlekedni.

[[vid3]]

 

 

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás