promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A világ egyik legfurább városában évezredek óta zümmögő hangot hallani, de vajon honnan jön?
Borítókép:  Profimedia
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Rejtélyes hangokat hallani évezredek óta ebben a városban.

Van egy rejtélyes város a világban, ahol megmagyarázhatatlan hangokat hallanak. Tudósok évtizedek óta keresik a magyarázatot, mindhiába. A mexikói taosi zümmögés a város egyik legikonikusabb hangja. Ez a zümmögés a belvárosban és a környékén található híres Taos Pueblo, vagy Taos Lakóközösség részét képezi.

Ez a zümmögés évezredek óta hallható a területen, és az indiánok szent hangként tartják számon. A pontos eredete azonban nem ismert, de a hagyomány szerint ez a hang a természetes környezetben vagy az emberi tevékenységből származó hangok keveréke. A zümmögés olyan hangminőséggel bír, amelyet nehéz pontosan leírni vagy reprodukálni. Sokan azt állítják, hogy olyan hangra hasonlít, amelyet meleg víz sodrása vagy a távoli hínárzúgás okoz.

Számos elmélet létezik a mexikói taosi zümmögés eredetéről. Néhányan azt gondolják, hogy ez a rezgés a földi kőzetek vagy az alattuk lévő természeti képződmények aktivitásából származik. Mások úgy vélik, hogy ez annak eredménye lehet, hogy a terület föld alatti járatok miatt mozog. Az emberek nagy része hajlik arra, hogy hisz az elmondottakban, mivel az indián mítoszok és hagyományok is hozzájárulnak a mexikói taosi zümmögés misztikus jellegéhez. Sokan, akik megtapasztalták a hanghatást, úgy vélik, hogy ez spirituális élmény, amely az emberi lét és a természet közötti kapcsolatot képviseli.

A mexikói taosi zümmögés az évek során turista látványossággá vált, egyedülálló jelenségként vonzza a látogatókat, akik kíváncsiak a hang jelenségére. Többek között turisztikai és kulturális célpont lett, valamint széles körben tanulmányozták és kutatták a tudósok és a hangművészek. Még mindig sok a megválaszolatlan kérdés a mexikói taosi zümmögésről, de az egy dolog biztos: ez a hang mélységesen beágyazódott a taos-i közösség háttérzajába, és az évek során egyedi és különleges jelentést kapott az itt élők és a látogatók számára.

Forrás: mysticsiences

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás