promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Misztikus és félelmetes a hely, ahol a világ legdrágább filmjét forgatták
Borítókép:  Profimedia
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Hátborzongató látvány tárul elénk Kínában. Az egyik kedvenc filmünket inspirálták ezek a misztikus lebegő hegyek. 

Misztikus látvány tárul a szemünk elé, amint megpillantjuk a Kínában lévő Zhangjiajie Nemzeti Erdőparkot . A ködös völgyek aljáról, óriási homokkő csúcsok meredeznek az ég felé. Ezek a hatalmas kőoszlopok, akár 200 méter magasak is lehetnek és örökzöld cserjék kapaszkodnak keskeny csúcsaikba, amely egy rejtélyes kőerdő látványát nyújtja. A Kínában található csodát lebegő erdőnek nevezik.

A kínai emberek szerint ez a félelem és alázat helye.

A hely azt a hatást kelti bennünk, mintha az érintetlen kísértetvölgybe csöppentünk volna. A Zhangjiajie Nemzeti Erdőparkon belül található a Wulingyuan festői terület, mely elsőként lett Kínaban UNESCO Világöröksége része. Ezek az egyedülálló geológiai képződmények szinte páratlanok a világban.

Ez a titokzatos hely nem csak a turistákat ejtette rabul, de az amerikai rendezőt, James Cameront is. Ugyan is a Nemzeti Park a híres Avatar filmben lévő helyszínek megalkotásához szolgált inspirációként. A film iránti tiszteletből a park egyik hatalmas oszlopát 2010-ben le is nevezték „Avatar-Halleluja Hegynek”.

Nem is csoda, ha évente több millió látogatót vonz. Sajnos az utóbbi években a turizmus tarthatatlanná vált és a kínai kormány a busás bevétel miatt, ennek nem is szab gátat.

A Nemzeti Park szélén lévő utcákban hatalmas szállodák épültek, melyek próbálják elnyelni az évről-évre növekvő embertömegeket. A hotelekhez turistabuszok szállítják az odalátogatókat. A parkba való bejutást két felvonó és egy lift segíti.

A Parkban lévő üveghídról bámulatos látvány tárul elénk és a hídról lehet a legextrémebb szelfiket készíteni, amelyeken úgy tűnik, mintha csak lebegnénk. Akiknek még nem volt elég az adrenalin, azok kötéltáncot járhatnak a hegycsúcsok között több száz méter magasban. Természetesen biztosító kötéllel. 

 A növekvő turizmus és az odalátogatók vandalizmusa sajnos nem tesz jót a helynek, így azt javasoljuk, addig látogassanak oda, még nem késő.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás