promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Félelmetes fények jelentek meg Norvégia égboltján, hegyeken és házakon is képesek áthatolni
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Elképesztő, szemkápráztató jelenség tartja izgalomban a tudósokat.

A hessdaleni fények olyan paranormális jelenségek, amelyeket a norvégiai kisvárosban figyeltek meg. Ezek a fények a 20. század elejétől kezdve rendszeresen megjelennek a térségben, és azóta is folyamatosan kutatás tárgyát képezik. A hessdaleni fények különböző méretűek, alakúak és színűek lehetnek. Általában fehér vagy narancssárga, de időnként más színekben is megjelenhetnek, például zöldben vagy kékben. Mozgásuk lehet lassú, hullámos vagy gyors és villámgyors. Néha egyetlen fény jelenik meg, de gyakran több fénycsóva követi egymást.

A legérdekesebb jellemzőjük, hogy képesek átjutni szilárd tárgyakon vagy testeken. Megfigyelhető, hogy egyes esetekben a fénycsóva áthalad egy hegyen vagy egy házon anélkül, hogy bármilyen kárt okozna. Emiatt sokan az UFO-kkal és az idegen lényekkel kapcsolatba hozzák, de még nincs tudományosan elfogadott magyarázat a jelenségre. A kutatók számos elméletet felvetettek a hessdaleni fények eredetére vonatkozóan. Az egyik legelterjedtebb magyarázat az elektromágneses jelenség. Azt gondolják, hogy a fényeket elektromágneses mezők okozzák, amelyek a talajban vagy a légköri jelenségekben képződnek. Más elméletek szerint földgázok vagy radioaktív anyagok is közre játszhatnak a jelenségben.

A hessdaleni fények jelensége több évtizede vonzza a kutatók figyelmét, akik különböző módszereket alkalmaznak a jelenség tanulmányozására. Többek között jelenségfigyelő kamerákat, elektromágneses szenzorokat, hőérzékelőket és radarrendszereket használnak a fények felvétele és az aktivitásuk rögzítése érdekében. Bár még mindig nincs végleges válasz arra, hogy mi okozza a hessdaleni fényeket, ez a rejtélyes jelenség továbbra is izgalmas vizsgálatok tárgya marad, és érdekes kapcsolódási pont a természeti és a paranormális jelenségek között.

Forrás: mysterioustrip

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás