promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Döbbenet: temetőre épült rá egy magyar lakótelep, szellemeket és paranormális jelenségeket láttak az ott lakó emberek
Borítókép:  devenyipisti/Pixabay.com (illusztráció)
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A híres Szellemtelep nevének eredete.

A szellemjárások és paranormális jelenségek kapcsán általában elszigetelt jelenségekről hallunk, amelyek egy-egy lakóépülethez, lakáshoz, vagy éppen elhagyott, régi kastélyhoz kapcsolódnak.

Mi történik olyankor, amikor kollektíve egy egész lakótömböt vagy lakónegyedet érintenek ezek a jelenségek? A rengeteg elbeszélésből talán hitelesebb képet kaphatunk az eseményekről, főleg akkor, ha mindenki hasonlóan számol be arról, mit látott és hallott.

A szóbeszédből úgy tudni, hogy az újpesti Pozsonyi utcai lakótelep egy része egy temető helyére épült. A történet még az 1950-es években kezdődött, amikor a korábban különálló Újpestet a fővároshoz csatolták, és rohamtempóban elkezdték fejleszteni a területeit. A fejlesztéseknek és lakásépítéseknek esett áldozatul a Pozsonyi út temető is.

A legendák szerint már az építkezéskor is történtek fura dolgok a területen, hirtelen elromlottak gépek, meghibásodások egész sora történt meg, majd arról is lehetett hallani, hogy az éjszakai biztonsági őr hirtelen elsuhanó árnyakat látott.

A beköltözés után pedig a legendák szerint több lakó is fura lépteket, zajokat hallott rendszeresen, sőt, egyesek a lakásaikban feltűnő alakokról is beszámoltak. Akkor terjedt el az a gyanú, hogy valószínűleg a korábbi sírkert lehet a fura jelenségek oka. Bár valószínűleg inkább a panellakások építése közben történt fura bekötések, egyedi megoldások szolgálhattak furcsa akusztikus hatással, zörejekkel és más fura hangokkal a beköltözések után.

A lakótelep nem sokkal rá meg is kapta a Szellemtelep elnevezést, a legendának ugyan mára már egyre kevesebb ismerője van, illetve szellemjárásokról sem hallani túl sogyakran, ennek ellenére sokan még ma is ellátogatnak ide, hogy saját szemükkel kapjanak el egy-egy paranormális pillanatot.

A népnyelvben ma is sokan emlegetik Budapest legnagyobb lekótelepét úgy, mint Szellemtelep.

Az újpesti lakótelep építéséről az ÚTV vonatkozó adásából rengeteg érdekességet tudhattok meg:

(Forrás: Femina, Wikipedia, Újpesti Média)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás