promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Rendkívüli bejelentést tettek: Budapest népszerű kirándulóhelye életveszélyes, senki se látogassa meg
Borítókép:  Profimedia
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A Normafa Park ma csak saját felelősségre látogatható. 

December 1-jén pénteken szomorú hírt közöltek a budapestiekkel, méghozzá azt, hogy a Hegyvidéki Önkormányzat a Normafa erdőterületeit erdőgazdálkodói jogkörével élve lezárta a Normafa Parkot az időjárás miatt. A lépésre pontosan azért volt szükség, mert a fákra rakódott jég az ónos eső következtében megvastagodott, ágak és tenyérnyi jégdarabok szakadtak le, kisebb fák kidőlése is várható volt. 

Nem hiába az előző napokban elképesztően sok csapadék hullott, amely néhol hóvá, néhol pedig ónos esővé alakult át. Vészjelzést is kiadtak csütörtökön és pénteken is az ónos eső miatt. Habár vasárnapra napos időre van kilátás, az utakon még mindig érdemes vigyázni. A budapesti Normafa Parkot sem érdemes még mindig látogatni, annak ellenére sem, hogy a fák veszélyes mértékű jegesedése megszűnt. 

A Normafán a fák veszélyes mértékű jegesedése megszűnt, ezért a terület hivatalos lezárását az Erdőgazdálkodó megszünteti! A lezárás feloldásának ellenére nem javasoljuk a Normafa felkeresését mert az utak több helyen rendkívül csúszósak jegesek, a gyalogos közlekedés balesetveszélyes lehet! A Normafa erdőterület, az erdőn belül nincs csúszásmentesítés és a területet mindenki kizárólag saját felelősségére látogathatja! Kérjük vigyázzanak magukra és ha a látogatás halaszthatatlan azt kizárólag csúszásgátlóval ellátott cipőben tegyék meg!

- olvasható a park Facebook-oldalán

A Normafa népszerű kiránduló- és síelőhely Budapest XII. kerületében a Budai-hegység keleti peremén, a Budai Tájvédelmi Körzet része. Minden évszakban szép és tud valami különlegesen szépet mutatni magából. Hosszú történelmi háttérrel rendelkezik, érdekes tény róla, hogy a második világháborút megelőzően, de a világégést követően még évekig pezsgő sportélet volt. Több sípálya, köztük kivilágított sípálya is, több sífelvonó, szánkópálya, síugrósánc biztosította a sportolási lehetőséget.

A következő videóban látható, hogyan is néz ki a Normafa madártávlatból. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás