promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Felfoghatatlan lidércnyomás a szerelem fővárosa alatti alagútrendszer, Párizs katakombái már több embert őrjítettek meg és küldtek a szörnyű halálba
Borítókép:  Profimedia / illusztráció
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A sötét folyosók félelmetes titkokat rejtenek, amelyek ha felfedik magukat, rémes dolgok történnek.

Egy fiatal nő furcsa videót tett közé a TikTokon: a hölgy arra figyelmezteti azokat, akik esetleg úgy döntenek, hogy Párizs alá utaznának meglátogatni a föld alatt megbúvó, hátborzongató katakombák labirintusát, hogy inkább ne tegyék - tartsák magukat a helytől olyan távol, amennyire csak lehetséges.

Párizs utcái alatt több kilométernyi alagút húzódik, amely rendszernek egy kis része belépő ellenében bárki számára látogatható, múzeumként van kialakítva. A rendszer látogatóktól hivatalasosan elzárt része viszont egészen elképesztő: 6 millió ember földi maradványait rejti olykor bizarr szobor formákba rendezve, egyfajta sötét gótikus földalatti bejárható labirintuskéntt a város. Ez azért már olyan dolog, amit látsz a Netflix sorozatában, Emily sem téved ilyen helyekre magától.

@americanfille Do not ever go into the Paris Catacombs! (Apart from the museum tour) #pariscatacombs #catacombs original sound - Amanda Rollins

Még így is több kilométernyi járatrendszer vár felfedezésre, de mielőtt még azt hinnéd, hogy ha bemész valamiféle bátorság-érdemrendet kapsz, hallgass a figyelmeztetésre és ne menj le oda.

A TikToker Amanda Rollins szerint, ha Párizsban élsz, nem tart sokáig,míg szert teszel egy olyan barátra, aki ismeri valamelyik titkos bejáratot a katakombákhoz.

Azonban volt egy figyelmeztetése azok számára, akik azon gondolkodnak, hogy fognak egy térképet és egy zseblámpát, hogy végignézzék a katakombáknak azokat a részeit, amelyek nem a múzeum részei - az ok, amiért a fiatal hölgy figyelmeztet, hátborzongató.

Párizs katakombái ugyanis egyáltalán nem lakatlanok. Szabályos kis közösség működik lenn, akik nem igazán szeretik a látogatókat. A fiatal lány szerint az sem elképzelhetetlen, hogy megtámadják a lenn bóklászó turistákat, elveszik a térképüket és a zseblámpáikat. Az alagútrendszerben nincs térerő, és természetesen vaksötét is van, úgyhogy a hosszú akkumulátoridővel rendelkező elemlámpa és a térkép is muszáj, ha az ember nem akar eltévedni.

A katakombák egyébként több mint 6 millió ember földi maradványait rejtik, és számtalan hátborzongató történet kering róla. Egy 1793-ban történt est például említést tesz egy Philibert Aspairt nevű férfiról, aki egy kórházban dolgozott. A kórházban volt egy lejárat a katakombákba, ekkor látták utoljára élve a férfit, akinek a holtteste csak 11 évvel később került elő a katakombák mélyéről.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás