promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hamarosan 5 csillagos étterem nyílik az űrben, a legjobb francia séfek főznek majd a vendégekre
Borítókép:  Profimedia
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Elképesztő lehetőség tárul a világ elé a jövő évben. Igaz, az árát tekintve ezt csak egy szűk réteg élvezheti majd. A leggazdagabbaknak megint lesz mire költeni.

Egy francia startup új értelmet ad a Michelin csillagos vacsora kifejezésnek azzal, hogy jövőre lehetőséget kínál az embereknek, hogy a világűr szélén élvezzenek egy kiváló gasztronómiai élményt. Zephalto tervei szerint utasai mindössze 6 óra utazás után, egy hatalmas lufiból csillagokat csodálhatnak, miközben finomabbnál-finomabb fogásokat fogyasztanak 25.000 m-es magasságból. Az űrturizmus vállalat eredetileg 2025-re tervezte első repülését, de most a 2024 végére előbbre hozta. Azonban, ha azt gondolod, hogy a Michelin-csillagos vacsorák drágák, akkor azok semmik ahhoz képest, mennyibe kerül majd ez kis ballonos-éttermes utazás.

Elővételben hamarosan elérhetőek lesznek a jegyek, amelyek egy személyre vetítve 120 000 euróba, az az körülbelül 45,5 millió forintba kerülnek — ami körülbelül százszor annyiba kerül, mint a legdrágább Michelin-csillagos étterem a Földön.

De ezért az árért cserébe rendkívüli látványban lesz részünk, hiszen a Föld, a nap, és a csillagok lélegzetelállító látványát kínálja az utasoknak, amit korábban csak az űrhajósoknak adatott meg. A lufi kapszulája, amelynek nagy panorámaablaka van és hat utast és két pilótát tud szállítani, 4 m/s sebességgel emelkedik, és másfél órába telik, amíg eléri a legmagasabb magasságot.Miután elérték a célt, az utasok három órán át élvezhetik a világűr szélén tartózkodást — a légkör 98 százalékának felett és a kereskedelmi repülőgépek átlagos magasságának kétszeresében.

Emellett luxus kulináris élményben lehet részük, ahol híres francia séfek főznek, és egy elismert szommelier válogatja a borokat. A luxus út a Céleste sztratoszférikus lufival akár zene kíséretében is történhet, vagy „űrcsend” is választható. A lufirepüléshez nincs korhatár és nem szükséges különleges képzés sem. Az egyetlen dolog, amit néhány űrventilátor hiányolhat belőle, az a gravitáció nélküli élmény lehetősége. Kíváncsian várjuk, hányan fognak élni ezzel a páratlan, habár rendkívül drága lehetőséggel.

Forrás: Daily Mail

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás