promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Megtalálták a világ legeldugottabb országát, senki se látogatja pedig a Csendes-óceán legszebb gyöngyszeméről van szó
Borítókép:  Profilmedia
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Nauru trópusi szigete eddig jól őrzött titok volt a turisták előtt, rengeteg átszállásra és jókora kalandvágyra volt szüksége annak, aki meg akarta közelíteni az eldugott szigetecskét.

A Csendes-óceánon fekvő Nauru szigetét a világ legkevésbé látogatott országának is nevezik, mivel évente mindössze 200 turista kerül abba a szerencsés helyzetbe, hogy felfedezze ezt az eldugott kis köztársaságot. A türkizkék lagúnákkal körülvett trópusi sziget álomszép, sokszínű égboltottal rendelkezik, mivel a naplementéi különleges módon világítják meg a fehér homokos strandokat. Az exkluzív menedékhely csodálatos tengeri élővilágnak ad otthont korallzátonyain belül, ez vonzza a fürdőzőket is, itt egészen különleges élmény a hullámok alá merülni.

Az országot a helyiek gyakran a "Csendes-óceán gyöngyszemének" nevezik.

Ez a távoli paradicsom azonban jól őrzött titok maradt eddig, messze elrejtve a fő turistautaktól - számol be róla az Express. Elszigeteltsége, a közvetlen járatok és a nyüzsgő üdülőhelyek hiánya hozzájárul megfoghatatlan varázsához. Ahhoz, hogy eljussanak ebbe a paradicsomba, az utazóknak elszántan kell nekivágniuk az útnak, jókora kalandvágyra van szükség ahhoz, hogy egy turista megszervezze és végigjárja az ide jutást. Nauru-ba ugyanis nem indul közvetlen járat egyik ismert nagyvárosból sem, rengeteg átszállással lehet csak megközelíteni.

A szigetet tehát nagyon nehéz megtalálnia a turistáknak, de ha valakinek mégis sikerül eljutnia ide, a szigetlakók meleg mosolyukkal és nyitott szívükkel, szeretett vendégként fogadják, megosztják hagyományaikat és meséiket. Nauru olyan autentikus élményt képes nyújtani, ami örökké megmarad az ember lelkében. 

Egy olyan korban, amikor a túlzott turizmus a természeti szépség lényegét fenyegeti, Nauru a fenntartható utazás jelzőfénye.

Nauru partjainál korlátozott számú látogató biztosítja, hogy a kényes ökoszisztéma érintetlenül és háborítatlanul virágozzon. Azok a látogatók, akik bátran nekivágnak az odüsszeiának ebbe a paradicsomba, nem csupán utazók, hanem úttörők, akik egy olyan világot fedeznek fel, ahol az harmónia uralkodik, és a természet a saját ritmusára táncol.

Nauru vonzereje nem csupán természeti pompájában rejlik. A szigetnek története van - egy történet, amely sziklás terepébe és foszforos múltjába vésődött. Egykor virágzó foszfátbányászat központja volt, a föld a kizsákmányolás nyomait viseli magán, a naurui szellem azonban töretlen maradt.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás