promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Hangosan röhög a világ, Magyarország egy olyan képre került fel, amin hihetetlen dolgok vannak
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Ez az a térkép, amitől tényleg egy kicsit jobb kedved lesz.

Íme egy térkép, amelyen Magyarország többek között Szlovákiával és Csehországgal is karöltve nagyon érdekesen jelenik meg. Mondhatnánk úgy is, hogy kicsit "lebuktak" a dél-koreaiak.

A világ nagyon megváltozott az elmúlt évtizedekben, és már nincs olyan szeglete, ahol el lehetne bújni, a legtöbbször mindenről simán adatunk van az online térben. Sokszor tudják már a közösségi média terekben, hogy melyik poszt alatti-fölött idézett el az ujjunk, mi az amire fogékonyak voltunk vagy majdnem kattintottunk, és persze azt is tudják, és ezt a legjobban, hogy mire kattintottunk, és hányszor, sőt még úgy is analizálnak minket, hogy egy-egy cikken mennyi időt töltöttünk el.

A Google, a Facebook és a különböző analitikai eszközök mesterien pontosan tudják mérni azt, hogy mi pörög a neten. És ilyen az is például, hogy látjuk, az egyes országokban mire keresnek rá az emberek az interneten, mi az, ami adott pillanatban érdekli őket, illetve azt is meg lehet nézni, hogy hosszú távon mi érdekli őket. Így méri például a Google azt, hogy mik a keresések az egyes országokban.

Erről is vannak statisztikáink.

Ám most az Online Map Blogs egy nagyon érdekes képet, vagyis térképet posztolt, amin azt láthatjuk, hogy az európai országok kapcsán Dél-Koreában mire keresnek rá leginkább, vagyis legtöbbször az emberek. A trékép a Redditen jelent meg, és az adatai Dél-Korea népszerű keresőmotorjából, a Naverből származnak. A Naver direkt dél-koreai nyelven, dél-koreai tartalmakra specializálódott. Tehát a Google vetélytársa.

Ebből pedig kiderült, hogy Magyarország kapcsán például a legtöbb keresés Dél-Koreában az orvosi iskolára vonatkozik. Természetesen Ukrajna kapcsán a háború jön fel, míg Csehország kapcsán Prága. Szlovákia kapcsán már viccesen az, hogy "nem csehek", míg Franciaország kapcsán a zavargások, zendülések. Ami vicces lehet, hogy Bulgária kapcsán a joghurt ugrik fel. Majd vannak érdekesebb dolgok, mint például, hogy Moldova kapcsán viccesen a Maldív-szigetek, Horvátország kapcsán a foci, míg Szlovénia kapcsán Szlovákia, csakhogy egy klasszikus keverés is legyen. De Macedónia kapcsán például Nagy Sándor.

Íme a térkép még megannyi érdekességgel:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás