promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Észveszejtő dolgot állít Magyarországról egy svéd oldal, ezen nagyon meg fogsz lepődni
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Mindig nagyon jó érzés, ha hazánkról olvashatunk a külföldiek szemüvegén át.

A legtöbbször tényleg nagyon felvillanyozó érzés, ha hazánkról olvashatunk olyan cikkeket vagy láthatunk a Youtube-on olyan videókat, amelyekben inkább olyan objektívan, tényszerűen, de mégis rengeteg szubjektummal megtöltve, mivel a cikkeket is emberek írják, akiknek bizony van értékválasztásuk. Rengeteg olyan cikk foglalkozik manapság  a neten utazásokkal, amelyek tippeket is adnak nekünk, hogy épp hova érdemes menni vagy éppen azt, hogy mit szabad és mit nem ildomos csinálni az adott országban. Ezek a videók vagy cikkek pedig nagyon rövid idő alatt lesznek nagyon népszerűek a médiatérben.

Nagyon jó olyan oldalakat is olvasni, amelyek egy kicsit elvonatkoztatnak, és nem a leggyakrabban ismételt dolgokat mondják el Magyarországról. Ilyen például a Svéd nomád oldala, ahol 25 érdekességet olvashatunk hazánkról. Többek között szó van így az olimpiai aranyérmekről, és az első magyar McDonald's-ról is, ami még 1988-ban nyílt meg a magyar fővárosban, Budapesten. Miközben a cikk arra is kitér, hogy a világ első zárt borvidéke Tokaj-hegyalján alakult ki.

Talán ezt itthon sem tudják sokan.

És itt esik szó a legendás magyar csikósokról, akiket a lap cowboyoknak nevez, természetesen a cikk alatt kommentekben megkérdőjelezik ezt az állítást, miszertin inkább horseboys-nak kellene angolra fordítani őket. Ám az igazság az, hogy a csikosokat sokszor emlegették már úgy, mint a magyar cowboyok, többek között még 2018-ban egy nagyon híres kampányban, a Vogue ugyanis még korábban közölt egy fotósorozatot, amihez készült videó is, a modellek pedig Dior öltönyökben álltak modellt a fotósoknak a Hortobágyon.

A fotósorozat címe az lett, hogy A magyar cowboyok:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás