promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ezrek látták, ahogy úszik a Dunán, alig tudtak felócsúdni a meglepetéstől
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Nem mindennapi látványban lehetett része a szerencséseknek.

Valószínűleg sokan konstatálták, hogy a közösségi média felületetket elleptek bizonyos képek, amelyek a Dunán úszú hajóról tudósítanak, a hajó pedig a Duna magyarországi szakaszának több részén is megjelent, így nagyon sok városban készültek róla fotók, többek között Visegrád és Esztergom környékén is. A Bem rakparton pedig még a hajó fedélzetére is lehetett lépni a hétvégén, és sokan éltek is a lehetőséggel, és közös fotók is készültek.

A hajót amúgy Saga Farmann-nak hívják, és Norvégiából indult el, az úti cél pedig tőlünk, tehát Magyarországtól nagyon messze van, hazánk csupán az egyik stációja volt a nagy utazásnak. A Saga Farmann amúgy egy replikája annak a hajónak, amely a 10. századból származik, és Norvégiában találtak meg ötven évvel ezelőtt, ez az egyik legnagyszerűbb viking emlékünk a múltból. A Saga Farmann amúgy modern, és motorral is fel van szerelve, így pedig könnyedén szeli a habokat a folyásiránnyal ellentétben is.

A Saga Farmann végállomása majd Ázsia lesz, és a vikingke régen használt útvonalát szeretné bejárni, ám ez a Don, a Volga és a Dnyeper lettek volna, ám a szomszédunkban háború dúl, így ezen az útvonalon nem tutak most közelekedni, ezért egy alternatívát kellett végl választani. Amúgy az eredeti hajót is meg lehet tekinteni Norvégiában egy múzeumban, ami a történelem egy elképesztő lenyomata, és ezer évre repít minket vissza.

A Saga Farmann-nak amúgy van egy külön YouTube-csatornája, ahol ak ésőbbiekben is lehet majd követni, hogy hol jár a viking hajó.

(Forrás: We Love Budapest)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás