promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Gigantikus baklövés Magyarországról egy amerikai híradóban, ám ez még nem minden
Borítókép:  Profimedia/Illusztráció
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Zseniális válogatást közölt a Vox.com, Magyarország is szerepel rajta.

A térképek nagyon hasznos eszközök, hiszen segítségükkel nagyon jól bemutatható egy rakat dolog, összefüggések a földrajzban, történelmi és földrajzi összefonódások, illetve kulturális kapcsolódások vagy éppen különbségek is. A térképek rendkívül hasznosak, ha időjárás-jelentésről van szó, hiszen a térképre vetítve sokkal könnyebben el tudjuk menteni az elménkbe, hogy éppen mi hol történik, vagy hol fog történni a közeljövőben.

Ám a térképek néha maguk lesznek azok az esközök is, amelyek egy hiba, baki vagy baklövés folytán félre is tudnak vezetni minket. Ez persze sokszor megmosolyogtató dolgokat eredményez, most a Vox.com rengeteg ilyen térképes baklövést gyűjtött össze egy cikkben. Persze ők elsősorban egy amerikai újság, tele magyarázó hangvételú cikkekkel, így nagyon sok térképes mellémenés kapcsolódik elsősorban az USA-hoz,

ám emellett rengeteg európai hiba is felkerült a listára. Hát, igen, meglehetősen sűrű Európa országtérképe, így bizony előfodrul néha egy kis betli.

Megesett például, hogy egy 2012-es térkép kapcsán Németország császári zászlója került fel a térképre, vagy éppen az, hogy Csehszlovákia van emlegetve egy újtérképen, de például megesett az is, hogy Hong Kong került át Afrikába egy ábrázolás erejéig. Magyarország pedig egy Fox News tudósítás kapcsán került rossz helyre, avagy rá sem került a térképre Magyarország, pedig Közép-Európa szerepel a tudósításban. Nagyon sok hiba egyszerre, például Jugoszlávia térképe van a térképen, de Jugoszlávia helyett Bulgária szerepel rajta, miközben Szerbia felirat szerepel Magyarország helyett, vagyis azt felismerjük, hogy a körvonalak a hazánkat mutatják, ám a felirat már nem arra mutat.

Az emlegetett térkép IDE kattintva megtekinthető.

Érdekelnek még bakik a magyar televíziókból?

Ám amerikai filmekben is történeek óriási térképes bakik Magyarországról, itt van például az Indiana Jones. Éppenhogy csak látszik Magyarország is a térképen. A film 1938-ban játszódik, de Magyarországnak nagyon furcsa alakja van a térképen, és ez még akkor is látszik, ha csak egy nagyon kevés ideig látjuk is a nyugati orszégrészt. A furcsa alak lehet, hogy abból jön, hogy már a Délvidéket is hozzávették a készítők. A Délvidéket viszont csak 1941-ben csatolták vissza Magyarországhoz, így ez sem stimmel, ha a film 1938-ban játszódik

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás