promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ezért négyszög alakú a pizzásdoboz, miközben a pizza kör alakú
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A válasz egyszerűbb, mint gondolnád.

Nagyon érdekes, ha belegondolunk, hogy egy pizza evése közben három alapvető formával is találkozunk, mintha valami játékban lennénk. A pizza tésztája kör alakú, erre vannak rápakolva a finomságot, majd mindezt végül a könnyebb fogyaszthatóság érdekében háromszög alakú kis szeletekre vágunk, általában nyolc szelet jön ki egy pizzából, ha a standard méreteket vesszük figyelembe. És persze minden egy négyszög alakú dobozban található 

Naponta több tízezren, netán több százezren rendelnek pizzát az interneten házhozszállításra, megeshet, hogy pont a Wolt-on, vagy éppen a Foodorán, esetleg elmennek, és helyben fogyasztják el az ízléses étket. Ám a négyszög alakú pizzás dobozokkal csak előbbi szituációban találkozhatunk, és szinte biztos, hogy sokszor megkérdeztétek már magatoktól, hogy ha a pizza kör alakú, akkor miért nem kör alakú a doboza, miért négyszög alakú?

Kezdjük azonban az elején.

De vajon miért kerek a pizza? Ennek is nagyon egyszerű okai vannak, a kerek pizza forma egyszerűen a pizza elkészítési módjából jön, hiszen így egyszerűbb gyúrni a tésztát, így esik kézre, így jön abból a módból, ahogy a pizzatésztát előkészítjük, majd elkészítjük. Így könnyebb és gyorsabb, így esik kézre előkészítés közben. A nyújtás közben is a kerek forma esik legjobban kézre.

És miért négyszög?

Nagyon egyszerű a válasz, annak ellenére, hogy pizzásdobozból is találkozhatunk a piacon hatszög alakúval, sőt, még kör alakúval is nagyon ritkán, bár erre tényleg csak nagyon csekély az esély, merthogy a dobozokat a gyártásuk alatt nagy kartonlapokból vágják ki, így ez a legkönnyebb módja a gyártásnak, így könnyebben is hajtogatható a doboz, egy kör alakú dobozzal rengeteg probléma lenne. Illetve az is fontos, hogy a négyszög alakú dobozokat sokkal könnyebb tárolni raktárakban és az üzletekben, éttermekben is.

(via Mental Floss)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás