promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Itt az 1000 forintos csodarecept – soha többé nem fogsz pizzát rendelni
Borítókép:  Profimedia
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Ezzel a bögrés-filléres recepttel már ma csodát tehetsz a konyhában.

Talán nincs is ember ezen a bolygón, aki ne szeretné a pizzát, és bár vannak éttermek szinte mindenhol, ahol jó vagy egyenesen zseniális verziót ne készítenének, de egy kis ügyességgel akár mi magunk is versenybe szállhatunk. Eláruljuk, hogy az éttermi ár (kiváltképp, ha házhozszállítással kérjük) töredékéért akár olyan finomságot is készíthetünk, amivel egy életre rabjai leszünk a saját konyhaművészetünknek.

Fontos megemlíteni, hogy míg a pizza tésztáját szinte tényleg fillérekből rakhatjuk össze, a feltétek területen szinte a csillagos ég lehet a határ. És persze a pénztárcánk lehet még a gátló tényező.

A tésztához érdemes a száraz anyagokat alaposan összekeverni. 30 dkg (két és fél bögre) lisztet (60 ft) elkeverünk egy csomag porélesztővel (100-250 ft), illetve egy-egy púpozott teáskanál sóval (10 ft) és kristálycukorral (10 ft). A keverékhez adjunk hozzá előbb két evőkanál étolajat (20 ft) , majd 2/3-ad bögre langyos vizet (10 ft). Az egészet jó alaposan gyúrjuk, végső soron dagasszuk át. Ha szép egynemű a tészta, akkor hintsük meg alul-felül egy kevés liszttel és letakarva pihentessük negyed órát. Ha jól dolgoztunk, szépen meg kell kelnie, hogy aztán olyan alakúra és vastagra nyújtsuk, amilyen az ízlésünk. A legegyszerűbb a kinyújtás után a kedvenc ketchupunkkal (100 ft) megkenni, majd egy akciós, 300 ft körüli felvágottal megszórni. Az utolsó műveletként jöhet a sajtszórás. A sajtok manapság ismét hozzáférhetőek a már egészen barátinak mondható 2000-2500 forint kilogrammonkénti áron. Nekünk a családi pizzához elég lesz 25-30 dkg is, ami költség így körülbelül 500 ft-ot fog jelenteni.

A kedvünk és ízlésünk szerint alakított pizzát már lőhetjük is a 220-230 fokos sütőbe, hogy mire aranyszínű lesz a tészta széle, már vehessük is ki, és fogyaszthassuk is azon melegében. Ahogy leírtuk, egy pizza simán kihozható 1000-1200 forintból úgy, hogy már csak az energiaköltséget kell hozzászámolni, bár kétségtelen, hogy az alapanyagokból még mindig lehet lejjebb faragni. Jó étvágyat kívánunk!  

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás