promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Saját vízen úszó postája és rendőrőrse is van a kínai lebegő falunak, ahol soha nem kell a szárazföldre lépnie a lakosoknak
Borítókép:  Profimedia
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Minden megtalálható a kínai lebegő faluban, talán a pizzaszállítást leszámítva.

Nem túl egyszerű eljutni a lebegő faluba, mivel taxik, és buszok sincsenek, sem ott sem a környéken.

Ningde városától mindössze harminc kilométerre, Fujian tartományban található az úgynevezett Sandu'ao, amely a világ egyik legnagyobb úszó halászfalva. Az önmagát tápláló úszó település, lakosai mindent maguknak termelnek, amire szükségük van. Az itt élőknek soha nem kell szárazföldre tenniük a lábukat, hiszen saját úszó postaszolgálattal, rendőrőrssel, éttermekkel és üzletekkel, valamint saját segélyhívószámmal rendelkeznek.

Mivel saját vegyesboltjuk és éttermük is van, teljesen úgy élnek, mint egy átlagos falu lakosa. A házakat erős alapra építik, mely fából és bambuszból készül.


Kilométerről kilométerre falvak lebegnek a hordókra vagy PVC habtömbökre drótozott, robusztus pontonokon. Minden háztartás rendelkezik valamilyen úszóeszközzel, amellyel közlekedhet, legyen az csónak vagy jacht, a nyers fából készült kézműves termékektől a finom üvegszálas csónakokig.

Kína legnagyobb tengeri közösségeként az itteni lakosok többsége halászatból és óceángazdálkodásból keresi a megélhetését.  Míg a hatalmas öböl nyílt tengernek tűnik, valójában szinte teljesen szárazföldi érzetet kelt, így az úszó falvak úgy néznek ki, mint egy teljesen normális kikötő falu.

A Sandu'ao tenger gyümölcsei paradicsoma

Sandu'ao nemcsak a helyi turisták körében vált népszerűvé, hanem a nemzetközi turisták körében is, akik frissen szeretnének beszerezni tenger gyümölcseit, vagy valamelyik lebegő étteremben friss kagylót és rákot vacsorázni. Sandu'ao híres a kagylóról, garnélarákró, és ízletes homárról. A hínárt több mint százhatvan hektáros hínárfarmon termesztik, amely szintén az öbölben található. A területen több mint száz halfajtát, számos teknős- és kagylófajt, valamint tintahalat és tokhalat termelnek.

A környezet nem olyan elbűvölő, mint a hongkongi lebegő étteremben, de a vendégek természetközeli környezetben étkezhetnek, ahonnan egy elbűvölő öbölre nyílik kilátás, és a magasba tornyosuló hegyekre. Sandu'ao kedvező földrajzi fekvéssel rendelkezik, északon hegyek, délen tenger található, így a friss tenger gyümölcsei mellett számos hegyi finomság, például gomba, bambuszrügy és tremella is megtalálható itt, és mindegyiket helyi szakácsok készítik az ősi technikák segítségével.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás