promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Döbbenet: elképesztően óriási dolog fekszik egy tó mélyén Kínában - meghökkentette a szakértőket is a látvány, ez a kelet Atlantisza
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Elképesztő látvány a víz alatti csodaváros.

Atlantisz olyan legenda, amelyről évezredek óta beszél az emberiség. Az elsüllyedt város, a menő technológia, minden tudás birtokosai. A mesék és legendák nagyon sok kutatót sarkalltak arra, hogy szakértőként keressék a mitikus birodalom nyomait. Szépirodalmi és popkulturális alkotások sora foglalkozik Atlantisszal, gyerekek nőnek fel úgy, hogy a víz alatti birodalomról készült meséket és sci-fi ihletettségű alkotásokat nézik.

De mi van, ha igazából több ilyen víz alatti város is létezik, ezek ugyan nem Atlantisz névre hallgatnak, de mégis ott vannak a tengerek mélyén?

Japánban is találtak már a tenger mélyén az egyiptomiakhoz hasonlatos piramisokat, sőt, Egyiptom partjainál is elsüllyedt város található. A szakértők már nagyon sok tudományos anyagban beszámoltak ezekről.

A Kínában található víz alatti várost, amelynek épületei rabul ejtik bárki fantáziáját, Oroszlánvárosnak nevezik. Abból az egyszerű adottságból kiindulva, hogy az Öt Oroszlán névre hallgató hegy lábánál feküdt egykor. Kína egyik legősibb városa volt, amely több ezer éves történelemre tekintett vissza, mégis elárasztották vízzel még 1959-ben egy gát és egy erőmű megépítése miatt, ma az igazi keleti Atlantisz, a gyönyörű épületei mind a víz alatt fekszenek. Ma nagyon kedvelt turisztikai célpont, sokan merészkednek le a mélybe, hogy megtekintsék a csodálatos, ember alkotta építményeket, amelyek a mai napig megnézhetők, mivel nagyon jó állapotban vannak a tó mélyén.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás