promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Döbbenetes titkot rejt a McDonald's logója, a legtöbb magyar még csak nem is sejti az igazságot
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Nem csupán a McDonald's nevére utal a gyorsétteremlánc logója.

Magyarország egyik kedvence a McDonald's, a legtöbben szinte el sem tudnák már képzelni az életüket egy finom Big Mac, vagy az ikonikus sajtburgerük nélkül. A népszerű gyorsétteremlánc mindig érdekes, egészen izgalmas szendvicsekkel lepi meg a fogyasztókat, legutóbb például egy Erős Pistás hamburgerrel kedveskedett a magyaroknak – bár nem mindenki volt teljesen oda a termékért.

A McDonald's olyan arculattal rendelkezik, ami mindenhol felismerhető, akárhol is jár az ember a világban. Meglátjuk a sárga/arany boltíveket, és egyből tudjuk, hogy ott egy Meki, ahol finom hamburgerek várnak minket. Remekül megalkotott logóról van szó, ami már-már hívogatja a vendégeket, és ez egyáltalán nem véletlen, ugyanis állítólag egyenesen a gyermeki ösztöneinket szólítja meg.

Úgy hírlik, hogy a McDonald's logója pikáns titkot rejt, ugyanis elvileg direkt női melleket formáz, így tudat alatt az otthont, illetve Édesanyánk főztjét próbálja felidézni bennünk, hogy azzal párosítsuk magunkban a Mekit – és ez állítólag egy pszichológus miatt van, ugyanis ő javasolta ezt.

Nos, ez nem teljesen igaz. A McDonald's ikonikus boltívei az étteremlánc nevére utalnak, és nem úgy tervezték őket, hogy női kebleket idézzenek fel a vendégekben. Viszont a '60-as években le akarta cserélni ezt a logót a Meki, de egy Louis Cheskin nevezetű pszichológus meggyőzte a vezetőséget, hogy ne tegyék ezt, mivel a boltívek olyanok, mintha McDonald's mama keblei lennének – vagyis valóban a fent említett hatást keltik tudat alatt az emberekben.

Ezek alapján van is pikáns titok, meg nincs is, hiszen eredetileg nem direkt idéz női melleket a McDonald's logója, de elvileg tökéletesen tisztában vannak vele, hogy mégis ilyen pszichológiai hatást képes kiváltani az emberekből, és ezért is hagyták meg még a '60-as években.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás