promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kamu a magyar tojás? Dobozos tojásléből készül a McDonald's gusztusos reggelije Magyarországon is?
Borítókép:  Profimedia
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A meki dolgozója leleplező videót tett közzé a dobozos tojásléből készült rántottájukról. A magyarországi McDonald's reagált a botrányra.

A McDonald's a világ egyik leghíresebb franchise-a, aminek első magyarországi éttermét 35 éve, 1988-ban nyitották meg budapesti Régiposta utcában. Az ember azt gondolná, hogy az első magyar meki a Nyugati pályaudvarnál található étterem volt, de arra sem kellett sokat várni: 1990-ben nyitotta meg kapuit a világ legszebb McDonald's éttermeként számon tartott egység.

1996-ban már összesen 50 McDonald's volt Magyarországon, és ez a szám azóta is csak növekszik. A mekiben nagyon sokfajta burger, snack, és egyéb finomság közül választhatunk, és 2002 óta már reggelit is elfogyaszthatunk itt. Egy jó dupla sajtos toast vagy egy BLT McMuffin kiváló indítója lehet a napunknak; főleg, ha iszunk mellé egy jó kávét a McCafé-ból, aminek első két egységét idén 20 éve nyitották meg Magyarország első éttermeiben, a Régiposta utcában és a Nyugati pályaudvarnál.

A magyar meki régóta nagy hangsúllyal reklámozza, hogy a tojásos ételeit friss, hazai tojásból készítik, azonban nemrég napvilágra került egy videó, amit a meki egyik külföldi dolgozója készített. Ezen a felvételen jól látható, hogy az ínycsiklandozó rántottát dobozos tojásléből készítik azokban az éttermekben, ami lássuk be, nem éppen étvágygerjesztő.

A videót egy olvasónk küldte el azzal a felütéssel, miszerint

„a meki tojásnak eladott műanyag löttyöt árul az embereknek, aminek még a színe is undorító”.

Felmerül a kérdés, mivel egy globális franchise-ról van szó, ahol elvileg nem térhetnek el a receptúrától, vajon a magyarországi McDonald's-okban is valóban így készülnek a tojásos reggelik, és a magyar tojás csak reklámfogás?

Megkerestük a McDonald's Magyarországot, akik elmondták nekünk, hogy a magyar hálózat 35 éves múltja során folyamatosan stabil hazai beszállítói körre támaszkodik: az állandó kínálatban felhasznált csirkehús, ketchup és más szószok, a friss és szárított hagyma, uborka, tojás és méz is hazai gazdaságokból érkezik, ahogyan a hamburgerek alapanyagául szolgáló saláta, paradicsom jelentős része is.

Mivel a fenti videó nem hazánkban készült, így azt nem akarták kommentálni, de azt határozottan hangsúlyozták, hogy a magyarországi hálózatunkban csak és kizárólag hazai forrásból származó egész tojást használunk fel tojásos ételeink készítése során.

„A Capriovus két évtizede tartozik a McDonald’s beszállítói közé, évente közel 3 millió fertőtlenített héjú tojást, illetve főzött, tisztított kemény tojást értékesít az étteremláncunk számára. A Capriovus beruházási döntései során is meghatározó a partnerség, hiszen a cég mélyalmos tojótelepét például eleve a McDonald’s igényeinek megfelelően alakította ki, szem előtt tartva az vállalatunk egyedi és szigorú állatjóléti követelményeit”

- írta nekünk a McDonald's Magyarország.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás