promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ez nektek Erős Pistás?! Csípős felháborodást okozott a meki új magyaros burgere
Borítókép:  YouTube (screenshot)
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A magyar vásárlók gyomra egyelőre nem vette be az egyszerűen csak Erős Pistával megkent McDonald's-hamburgerek minőségét. Nem kígyóznak sorok a gyúrt csípős Mizo-sajtos McChickenért és a Marhaburgerért, mert a már próbát tevők roppant elégedetlenek az ízélménnyel.

A McDonald's már évtizedek óta úttörője a fejlesztéseknek, bár kétségtelen, hogy a világ legnagyobb gyorsétterem franchise-ánál tisztában vannak azzal, hogy az emberek és főleg az átlagfogyasztók igenis a szokások rabjai. És bizony tagadhatatlan, hogy szerkesztőségünk több tagja is rabja a mekis kínálatnak, így óhatatlanul is felfigyeltek a cég új reklámjaiban bemutatott Erős Pistás burgerekre. Bár ne tették volna!

Ugyanis, ahogy az olvasóinktól is megerősítésre került, most a McDonald's igenis melléfogott. Korábban voltak már jó próbálkozásaik, amikor más, akár magyar márkákkal is fúzióba léptek egy-egy egyedi termék elkészítéséhez, de a jelek szerint most zsákutcába jutottak. Az Erős Pista ugyanis nem állja meg a helyét ebben a formájában. Mint ismert, a legendás hungarikum (ezt a tisztséget még 2016-ban kapta meg) elsősorban ételízesítőnek számít, semmint kiegészítőnek, szemben egy McIlhenny Tabasco szósszal, vagy egy filléres édes-savanyú öntettel. Használható a pörköltek, halászlevek, pácok, piros levesek elkészítése közben, esetleg ígény szerint fogyasztásuk előtt külön a tányérhoz adva. 

Félreértés ne essék, a McDonald's nem árul zsákbamacskát, ugyanis ahogy a fentebbi kép is mutatja, ők nem kínálnak mást, mint a meki élményt Erős Pistával. Ez a sós-daráltpaprika krém nem több, és nem kevesebb, mint ami. És valóban:

„A fiam kóstolta, és megmutatta, hogy lényegében egy sima hambi, amibe Erős Pistát is nyomtak, szóval nem nagy kunszt, bárki elkészítheti otthon... nem érezte, hogy másban eltérne”

- panaszkodott a Promotions szerkesztőségének egyik munkatársa.

Persze most még nem a visszatérő vásárlók miatt pörög az üzlet, hiszen egyelőre az első próbálkozók uralják a rendeléslistákat. Ám valaki már elsőre is bizalmatlan a Meki újításával kapcsolatban:

„Én alapból nem vagyok oda az Erős Pistáért, inkább rendes chilit használok, de abból is mértékkel. Szóval a közelébe se mentem”

- választott oldalt a kóstolásban egyik vezető szerkesztőnk. 

A legdörgedelmesebb vélemény mégis a Facebookon található, a McDonald's hivatalos posztjai alatt, egy roppant elégedetlen kóstolóval: 

Ótvar parasztvakítás a meki Erős Pistás burgere, nagy csalódás a magyar ízek szerelmeseinek!”

Ilyen, és ehhez hasonló üzenetek érkeztek mind hozzánk, mind a McDonald's-hoz. Láthatóan az éhezőket az sem igazán hatotta meg, hogy az Erős Pistát kétféle variációban tehetik magukévá: McChicken és Marhaburger formájában. Sőt, többen kifejezték azon gondolatukat is, hogy inkább vesznek pár darab sajtburgert, meg egy üveg Erős Pistát, és majd otthon megkenegetik saját maguk a szendvicseket. A spórolás jegyében pedig saját magunk is hozzáláthatunk a család kényeztetéséhez: készíthetünk hamburgert házilag, az önsorsrontók akár Erős Pistával is kérhetik. 

Receptünket egy kollégánktól kölcsönöztük, aki sikerrel alkalmazta már több buli alkalmával is az alábbiakat:

Recept:

Zsömle (8 db)
60 dkg liszt, 1 csomag szárított élesztő, 2-2,5 dl tej, 2 ek cukr, 4 ek étolaj, 1 tk só, 1 kispoharas tejföl.

A lisztet alaposan elkeverjük a szárított élesztővel, a cukorral és a sóval. Ezután alaposan elkeverjük benne a tejfölt, és a langyos tejet. Ajánlott kézzel dolgozni, hogy a minimálisan szükséges dagasztás során érezzük, mennyi folyadékot tud felvenni a tésztánk a kimért tejből. Az alapos átgyúrás után letakarva meleg helyen kelesztjük tésztánkat egy egész órán át. Ezt követően nyolc egyenlő részre osztjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe pakoljuk a bucikat. Fél óra pihenő után, a kigömbölyített, kissé meglapított zsömléket egy darab egész tojással lekenjük, 180 fokos sütőben, 20-30 perc alatt aranybarnára sütjük. Sütés előtt igény szerint megszórhatjuk szezámmaggal.

Húspogácsa (8 db)
1 kg marhahús, 20 dkg zsírszalonna, só, bors, ízlés szerinti fűszerek

Ahány ház, annyi szokás. Annyi bizonyos, hogy a darált marhahúst és a darált zsírszalonnát alaposan átkeverjük, majd nyolc felé osztjuk. A kilapítgatott korongokat a pár csepp olajjal hevített serpenyőn, sütés közben sózzuk, borsozzuk (az egyéb fűszereket akár bele is keverhetjük a darált masszába). A húspogácsák oldalait maximum 2-2 percig sütjük.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás