promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Eldobod az agyad: III. Károly erdélyi háza úgy néz ki belülről, amire sosem gondoltál volna
Borítókép:  Profimedia-illusztráció
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A királynak több birtoka is van Erdélyben, ide akár te is ellátogathatsz.

Az utóbbi napokban, hetekben és hónapokban a világsajtó attól volt hangos, hogy pontosan mi fog majd történni III. Károly nagyszabású koronázásán, milyen miliő veszi majd körül az újdonsült királyt, vagy éppen milyen szimbólumokkal operál majd a koronázási ceremónián. A sajtór és a világ természetes, hogy nagyon érdeklődik, hiszen 70 évvel ezelőtt volt Nagy-Britanniában hasonló esemény, amikor II. Erzsébet királynőt koronázták meg.

Ám a nagy eseményre árnyékot vet Harry herceg könyvének megjelenése, amelyben ugyan a várakozásokkal ellentétben kevesebb titkot, újabb botrányos információt árult el a királyi család és önnnön maga viszonyáról, mégis rengeteg új történésbe kaphattunk betekintést rövid időn belül. A királyi család pedig érdemben még nem kommentálta a történéseket.

A koronázás kapcsán több oldal elkezdte bemutatni őfelsége birtokait is, így többek között hatalmas figyelem helyeződött az erdélyi ingatlanokra. 2006-ban ugyanis a király Szászfehéregyházán vásárolt egy hagyományos parasztházat, amelyet felújíttatott, sőt, ki is adja azt, megközelítőleg 50-65 ezer forintot jelent egy éjszakára nézve - írja az NLC. Amúgy ezen az ingatlanon kívül még Zalánpatakon is van egy birtoka.

III. Károly erdélyi vonzódása annak is köszönhető, hogy nagyon büszke magyar gyökereire, a 19. században élt rokona pedig Erdélyből származott.

A zalánpataki is ingatlan igazi kuriózum, megtartották a hagyományos jellegét.

Fotók: Profimedia

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás